2024. május 3. - Tímea, Irma

Kemény: "magunknak tettük nehézzé a mérkőzést"

Saját magunknak tettük nehézzé a mérkőzést - jelentette ki Kemény Dénes szövetségi kapitány, miután a magyar vízilabda-válogatott hosszabbításban harcolta ki Spanyolország ellen a döntőbe kerülést a melbourne-i világbajnokságon. A Horvátország elleni dönt
2007. március 31. szombat 00:35 - Hírextra
Számított arra, hogy ilyen nehéz lesz az elődöntő?

Magunknak tettük nehézzé a meccset, egy idő után pedig vérszemet kapott a tizenhárom spanyol és a két játékvezető is, és megnehezítették a győzelmünket, de elsősorban magunkat okolhatjuk. Három-négy meghatározó játékosunk kifejezetten gyenge teljesítményt nyújtott, ilyenkor azért el szoktam várni, hogy átlagteljesítményt hozzon, ha már nem tudja a nyerőt. Itt most az ő esetükben az átlagról sem lehet beszélni, ettől vált a mérkőzés olyan nehézzé. Ugyanakkor pozitívum, és a döntő előtt lényeges, hogy noha nehéz volt a meccs, nem felejtettük el a győzni tudást. Mindenképpen össze kell szednünk magunkat, biztos vagyok benne, hogy azok, akiknek javulni kell, javulni fognak, az önbecsülésük miatt is, és egy jó döntőt játszunk majd.

A horvátokkal, akik a szerbeket búcsúztatták. Bombaformában van a döntőbeli rivális, mi lehet ellenük a nyerő taktika?

Egyelőre meg kell emésztenem a ma történteket, ki kell aludni, és holnap nekifogunk a döntőre való felkészülésnek. A döntő mindig másfajta meccs, mint az egész világbajnokság. Ez az eddig látottak alapján talán kedvezhet is nekünk.

Fizikailag hátrányt jelenthet-e, hogy most hosszabbítást kellett játszani?

Elég szomorú lennék, ha ilyen tapasztalt és kitrenírozott játékosoknak az a plusz tíz perc tevékenység negyvenvalahány órával később probléma lenne. Én azt gondolom, hogy amit eddig tettünk, az eredmény szempontjából rendben van, és nincs más dolgunk, mint a maximumot nyújtani holnapután.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását