2024. május 17. - Paszkál

Magyar-horvát vízilabda döntő lesz vasárnap

A magyar férfi vízilabda-válogatott hosszabbítás után 12-11-re verte a spanyol nemzeti csapatot a melbourne-i vizes vb vízilabdatornájának második elődöntőjén. Ez az eredmény azt jelenti, hogy Kemény Dénes szövetségi kapitány tanítványai a horvát válogato
2007. március 30. péntek 14:38 - Hírextra
12. FINA világbajnokság, Férfi vízilabda, elődöntő:
Magyarország-Spanyolország 12-11 (3-2, 2-4, 4-1, 1-3 - 2-1, 0-0). Góldobók: Madaras, Biros 3-3, Kiss G., Molnár 2-2, Szivós, Kis G. 1-1, illetve Molina 4, X. Garcia 2, Minguell, Martin, F. Perrone, R. Perrone, Perez 1-1

Fodor Rajmund kiállításából nem tudtak hasznot húzni a spanyolok, az ellentámadás végén Molnár Tamás remek csavarral teremtett alapot a jó folytatáshoz. Ám újabb magyar gól helyett spanyol egyenlítés következett, mi több, újabb emberelőnyükből vezetéshez is jutottak (1-2). Szerencsére ez átmeneti állapotnak bizonyult: Kiss Gergely hatalmas bombával köszönt be, fórból pedig Madaras Norbert volt a biztos kezű ítéletvégrehajtó, kétszer is (4-2). Utóbbit a balkezes játékos már a második negyedben mutatta be, amely azonban nem arról szólt, hogy a vetélytárs feladta volna, sőt: a szívósan és nagyon keményen küzdő spanyolok visszavették a vezetést (4-5). Szivós Márton tett róla, hogy 5-5 legyen, de megint Molináék jöttek (5-6), majd - a kapuban a Szécsi Zoltánt váltó vb-újonc - Nagy Viktor mentett fejjel, pontatlanságok miatt azonban a félidő előtt elmaradt az egyenlítés.

A harmadik nyolc perc idegesítően kezdődött, sok volt a rontás, akadozott a gépezet, olyannyira, hogy 7-5 lett "oda", szerencsére Madaras korábbi hibáját gyorsan és gyönyörűen korrigálta (6-7), majd Kis Gábor volt az, akinek révén sikerült ledolgozni a hátrányt, a villámsebesen megúszó Biros Péter pedig a végletekig kivárva, egészen közelről vette be a spanyol hálót (8-7). Eltűnni látszott a zavar, meglelte a ritmust a magyar csapat, Kiss G. már a gárda magára találásának jegyében ünnepelhette látványosan saját maga második, s a válogatott kilencedik gólját (9-7). A befejező negyed emberelőnyös spanyol góllal indult, majd folytatódott is (9-9), a nagyobb baj azonban bő négy perccel a vége előtt ütött be, amikor Guillermo Molina távolról is képes volt bevenni Nagy kapuját (9-10).

Szűk két percet mutatott az óra, amikor végre megint gólt ünnepelhetett a helyi magyarok szép számú és roppant lelkes szurkolótábora: Biros volt határozott és pontos (10-10). A gyötrelmes utolsó percből hat másodperc maradt, amikor támadhatott a Kemény-legénység, de már nem tudott mit kezdeni a csöppnyi lehetőséggel, jöhetett a hosszabbítás. Amelynek első három percében rögtön nagy hatású Biros-bomba robbant a spanyol kapuban (11-10). Aztán újabb szép pillanat: Molnár húzta a hálóba a labdát, ám Perez hasonló megoldása egy fór zárómomentumaként sem volt csúnya, 12-11-gyel fordulhattak a csapatok a végjátékba. Ez a három perc nem hozott gólt, így nyert a magyar válogatott, és világbajnoki döntőt játszhat vasárnap a horvátokkal.
Forrás: Független Hírügynökség
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását