2024. május 17. - Paszkál

Megneveltük a németeket

Bejutott az elődöntőbe a magyar férfi vízilabda-válogatott a Melbourne-ben zajló világbajnokságon, miután szerdán, a negyeddöntőben 13-6-ra legyőzte Németország csapatát. Az első gólt még a németek szerezték, a folytatásban azonban Kemény Dénes olimpiai b
2007. március 28. szerda 11:39 - Hírextra
A magyarok pénteken Spanyolország együttesével játsszanak a döntőbe kerülésért. Eredmény, negyeddöntő: Magyarország-Németország 13-6, góldobók: Varga Dániel 4, Kiss G., Biros, Madaras 2-2, Kásás, Kis G., Molnár 1-1, illetve Nossek 3, Politze 2, Naroska 1.

Az utóbbi idők már-már monoton módon ismétlődő, és rendre magabiztos magyar sikerei után meglepetésként hathatott, hogy a németek szerezték meg a vezetést az elődöntőbe kerülésről határozó összecsapáson. A váratlan élmény nem bizonyult hosszú életűnek, Kiss Gergely és Varga Dániel távolabbi, illetve Madaras Norbert megúszást lezáró közeli bombája nyomán fordult a kocka (3-1). Az idősebbik Varga fivér második találata sem váratott sokáig magára, a németekben egyik legjobbjuk, a nehéztüzér Marc Politze tartotta a lelket (4-2).

A második negyed meglepő módon a kölcsönös hálókímélés szellemében zajlott, mert minden helyzet kimaradt itt is, ott is, részben a jó kapusteljesítményeknek, részben a rossz célzások miatt. A jég hét tizeddel (!) a játékrész vége előtt tört meg: Biros Péter pazar passzt kapott Benedek Tibortól, s a végletekig kivárva vette be Tschigir hálóját (5-2).

Amennyire nem akart mozdulni az eredmény előzőleg, annyira gyorsan rezdült - s megint a német - háló a harmadik negyedben. Rögtön az elején Varga Dániel harmadszor, majd - már valamivel később - negyedszer is villant (8-2), a kettő között pedig Kásás Tamás választott tőle szokatlan, ám annál nagyszerűbb megoldást: távolról ejtett mértani pontossággal. Ugyanő hibázott el ezután egy büntetőt, és a németek - akik sosem adják fel - 8-4-re felzárkóztak. Feleletül a vb-újonc Kis Gábor jeleskedett centerből, így a meccs zárószakaszára 9-4-gyel fordultak a csapatok.

Az utolsó nyolc percben Kiss G. alakította 10-5-re az állást, majd Molnár Tamás és Biros következett (12-5), csattanó gyanánt pedig Madaras utolsó pillanatos gólja (13-6). Ez volt - 17 döntetlen és 22 vereség mellett - a 80. magyar győzelem a németek ellen. Kemény Dénes legénysége számára a folytatásban - pénteken - az olaszokat a másik ágon 7-5-re verő spanyolok következnek az elődöntőbe jutásért.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását