2024. április 29. - Péter

Százmillió euróért importálunk zöldséget

2003 óta évente 10 millió euróval emelkedik a magyarországi zöldségimport. Míg 4 évvel ezelőtt csaknem 64 millió euró értékben érkezett hazánkba külföldi zöldség, addig ez az érték tavaly már novemberben megközelítette a 94 millió eurót.
2007. március 26. hétfő 08:48 - Hírextra
Ennél is gyorsabban nőtt az elmúlt években a gyümölcsbehozatal - írja a Magyar Nemzet. 2003-ban 126 millió, két évvel ezelőtt pedig már 180 millió euróért importált az ország gyümölcsöt. A magyar zöldség és gyümölcskivitel azonban az elmúlt években gyakorlatilag nem változott.

A hazai termelőknek nincs esélyük felvenni az árversenyt a sok esetben rossz minőségű külföldi termékekkel - nyilatkozta a lapnak az egyik szakmai szervezet vezetője. Észak-Olaszországban egy kiló mutatós pritaminpaprikáért 200 forintot fizet a magyar zöldséges, itthon pedig ezért 8-900 forintot kér.

A nemrég kipattant kaposvári paprikaügyben éppen Olaszországon keresztül Spanyolországból érkezett áruban találtak idegmérget, ami az EU minőségellenőrzési rendszerének hiányosságait mutatja - írja a lap. Az unió az év első két hónapjában egyébként 24 pritamintermesztő céget záratott be Spanyolországban.
Forrás: Független Hírügynökség
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását