2024. április 28. - Valéria

Óbudai módszer az ingatlanspekuláció ellen

Hároméves változtatási tilalmat rendelt el az óbudai önkormányzat kedden két kerületi ingatlanra. Bús Balázs fideszes polgármester erről szóló előterjesztését egyhangúlag szavazta meg a kerület képviselőtestülete. A tilalmat a Kossuth Zsuzsa Szakközépisko
2007. február 27. kedd 19:02 - Hírextra
A Kossuth Zsuzsa Humán Szakközépiskola és Gimnázium értékes helyen van, a Margit Kórház mellett, és elképzelhető, hogy a fővárosi önkormányzat bezárja majd az intézményt. A változtatási tilalmat ebben az esetben azért rendelték el, hogy megakadályozzanak egy esetleges ingatlanspekulációt - tudta meg a Független Hírügynökség Bús Balázs polgármestertől.

Az egykori gázgyár területének fejlesztéséről komoly terveket készítettek korábban, ezeket azonban csak akkor lehet megvalósítani, ha először a közlekedést fejlesztik a környéken. Ide ezért rendelt el a kerület változtatási tilalmat. A polgármester reméli, hogy a fővárosi önkormányzat már az idei költségvetésből jelentős összeget fordít Óbuda közlekedésének fejlesztésére, és megépítik például a 10-es és a 11-es út közötti összekötő szakaszt.

A polgármester emlékeztetett arra, hogy más budai kerületekben is változtatási tilalmat rendelt el az önkormányzat kórházaknál és iskoláknál, hogy megakadályozzák az ingatlanspekulációt. Ilyen kerület például a második és a tizenkettedik. Óbudán a Margit Kórháznál rendelhetnek még el később tilalmat, ha a fővárosi önkormányzat esetleg az intézmény bezárása vagy átalakítása mellett dönt.
Forrás: Független Hírügynökség
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását