2024. május 12. - Pongrác

Módosuló fővárosi iskolabezárások

Három iskola megmenekült, két másikat viszont újonnan választottak az integrálandó intézmények köré - egyebek mellett ez derül ki abból a tervezetből, amelyet péntek délután küldött szét az önkormányzat a bezárással, illetve összevonással fenyegetett buda
2007. február 9. péntek 17:36 - Hírextra
A legújabb elképzelések szerint mégsem szűnik meg a Batthyány-Strattman László Szakképző Iskola és Gimnázium, mivel az iskola vezetősége megállapodott a Bókay János Humán Kéttannyelvű Szakközépiskolával az integrációról - mondta Ifi István, a Fővárosi Önkormányzat oktatási ügyosztályának vezetője a Független Hírügynökségnek.

Megmarad az Eötvös Loránd Szakközépiskola és Szakiskola is, amit eredetileg a Szabóky Adolf Műszaki Szakközépiskolába akartak olvasztani. Mivel az önkormányzat belátta, hogy a befogadó iskola épülete sokkal rosszabb állapotban van, és a kihasználtsága is alacsonyabb, a Szabóky szűnik majd meg.

Nem zárják be a Szabómester Szakképző Iskolát sem, ahova a hátrányos helyzetű diákok járnak, sőt ez lesz a Mérei Ferenc Szakiskola jogutódja is, amelyik beolvad a Szabómester Szakképző Iskolába - mondta Ifi. Az ügyosztály vezetője a változások között említette még, hogy a Fényes Elek Közgazdasági Szakközépiskolát a Csepeli Szakképző Központtal vonták volna össze, de a gyakorlati szempontok mérlegelése után úgy döntöttek, a Budai Szakközépiskola lesz az intézmény jogutódja.

A nagy múltú Soós István Borászati Szakközépiskola jövője még mindig nem eldöntött. Az önkormányzat listáján a bezárásra ítélt iskolák között szerepel, de elképzelhető, hogy az intézmény talál magának a borászok között fenntartót az önkormányzat helyett. A főváros mindenesetre csak az elméleti képzést költöztetné át a Pesti Barnabás Élelmiszeripari Szakképző Iskolába, a gyakorlat ezentúl is a budafoki tangazdaságban lenne.

Ez még nem a végleges terv, az oktatási bizottság február 21-i üléséig még módosulhat - hangsúlyozta Ifi. A közgyűlés március elsején mondja ki a végső szót az ügyben.
Forrás: Független Hírügynökség
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását