2024. április 20. - Tivadar

Mór: nem vonja vissza a koronatanú kegyelmét a köztársasági elnök

Nem vonja vissza a köztársasági elnök a kegyelmet, amelyben Kiglics Attila, a 2002-es tragikus móri bankrablás kapcsán, a nyomozást elősegítő vallomása miatt részesült.
2007. február 27. kedd 18:40 - Hírextra
Kegyelmi ügyekben a köztársasági elnök a minisztérium előterjesztésére jár el, a kegyelmi határozatnak pedig nincs indoklása. A kegyelem akkor sem vonható vissza, ha - mint Kiglics Attila esetében - bebizonyosodik, hogy azok a körülmények, amelyek alapján a kegyelmet megadták, később valótlannak bizonyulnak.

Kiglics Attila, kinek perdöntő vallomása alapján ítélték el Kaiser Edét és Hajdú Lászlót a 2002-es móri vérengzés miatt, vallomásával jelentősen segítette a nyomozást. Most azonban, amikor úgy tűnik, a valódi tettesek előkerültek, nyilvánvalóvá vált, hogy Kiglics vallomása nemhogy elősegítette, de tévútra vitte az ügy felderítését.

Kiglics a kegyelmen túl jelentős összegű nyomravezetői díjat is kapott, amely jogi szakértők szerint visszajár, ám a rendőrség részéről egyelőre nem tervezik a 25 millió visszavételét. A hírügynökség kérdésére a Köztársasági Elnöki Hivatalban elmondták, hogy a kegyelmi határozatot előkészítő iratok nem nyilvánosak, mivel az abban foglaltak számos személyes, ezen belül különleges személyes adatot tartalmaznak.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását