2024. május 16. - Mózes, Botond

Pokorni betiltotta volna a náci megemlékezést

A Fidelitas négy vezetője, országgyűlési képviselők levélben kérték Gergényi Péter budapesti rendőrfőkapitányt, hogy magyarázza el, miért engedélyezte a neonácik szombati gyűlését a Hősök terén, miközben szerintük jogellenesen kordonnal tartja zárva a Kos
2007. február 11. vasárnap 12:06 - Hírextra
A Teve utcai rendőrpalota előtt tartott sajtótájékoztatón megjelent Pokorni Zoltán, a Fidesz alelnöke is, aki elmondta: a rendőrség bénasággal, hallgatással asszisztált ahhoz, hogy a neonácik katonai alakzatban, fekete egyenruhában félelemkeltően grasszálhattak Budapest egyik terén. Felidézte Szilvásy György kancelláriaminiszter hét közepi bejelentését, hogy terrorfenyegetésről kaptak adatokat a nemzetbiztonsági szervektől, ez is indokolja a Kossuth tér zárva tartását. Vajon a gyerekkocsijukat toló kismamák jelentenek-e terrorfenyegetést, vagy a neonácik? - kérdezte Pokorni.

A Független Hírügynökség kérdésére Pokorni Zoltán a tiltott önkényuralmi jelképek használatának tilalmáról szóló törvényt, valamint a szervező Vér és Becsület nevű mozgalom betiltását jelölte meg, mint amire alapozva megtagadható lett volna a szombati gyűlés.

A jelentések szerint a neonácik egyetlen tiltott náci szimbólumot sem használtak, a terület használatára egy magánszemély kért engedélyt, a Vér és Becsület hivatalos utódja pedig a Hazáért Egység Mozgalom, amely jelenleg legális szervezet.

Pokorni Zoltán úgy vélte, hogy ha az Orbán-kormány négy éven át meg tudta akadályozni a nyilasok és német katonák 1945 tavaszi kitörési kísérletének, a Becsület Napjának megünneplését, akkor azt a mostani kormány is megtehetné.
Forrás: Független Hírügynökség
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását