2024. május 17. - Paszkál

Brit neonácik is tiszteletüket tehetik Budapesten

Tudomásul vette a rendőrség az egykori Vér és Becsület Kulturális Egyesület (VBKE) demonstrációs szándékát - írja a Magyar Hírlap.
2007. január 30. kedd 10:53 - Hírextra

A szervezők körülbelül 1000 szimpatizánst várnak február 10-re a Budai Várba. Az eseményen várhatóan több európai társszervezet is képviselteti magát. Ha mások nem jelentkeznek be erre az időpontra, nyolc év után ismét a Várban tarthatják becsület napi megemlékezésüket a hungaristák.

A magyar és német hadsereg katonái 1945-ben ezen a napon próbáltak meg kitörni a várból a szovjet gyűrűn keresztül. Szélsőséges szervezetek egy évtizede ünneplik az eseményt.

Domokos Endre János, a bíróság által feloszlatott egyesület egykori ügyvezetője a lapnak elmondta, magánemberként jelentették be a mostani rendezvényt. A VBKE tagjaiból szervezett utódegyesület bejegyzését ugyanis a közelmúltban jogszerűen elutasítota a bíróság. Az egykori vezető szerint már nem próbálkoznak új szervezet alapításával.

Forrás: Független Hírügynökség
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását