2024. május 16. - Mózes, Botond

Újabb jogsértő állapot

Az igazságügyi és rendészeti miniszterhez fordult a Fidesszel szövetséges Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz), mert álláspontjuk szerint a rendőrség másfél éve tart fenn jogsértő állapotot a Kossuth téren a Magosz vonatkozásában.
2007. február 6. kedd 17:13 - Hírextra

Budai Gyula, a gazdaszervezet szövetségi igazgatója kedden az MTI-nek elmondta: levelében arra kéri Petrétei Józsefet, hogy vizsgálja ki az ügyet, és hívja fel Budapest rendőr-főkapitányának figyelmét arra, hogy a jogerős bírósági ítéletek mindenkire egyformán tartalmaznak rendelkezést.

Budai Gyula még a múlt héten levélben fordult Gergényi Péter budapesti rendőr-főkapitányhoz, és egy jogerős bírósági ítéletre hivatkozva azt írta: a rendőrség másfél éve tart fenn jogsértő állapotot a Kossuth téren a Magosz vonatkozásában.

Az ügy még 2005 márciusában kezdődött, amikor a Magosz bejelentette a rendőrségen, hogy március 7-től 20-ig mezőgazdasági erőgépekkel kíván demonstrálni a Parlament 17-es kapuja előtti parkolóban. Budai Gyula levele szerint a Budapesti Rendőr-főkapitányság közigazgatási határozatban hatáskörének hiányát állapította meg, és indokolás nélkül tiltotta meg a rendezvényt.

A határozat ellen kétszer is fellebbeztek, indokaik között pedig az szerepelt, hogy a BRFK egy korábbi időpontban már engedélyezte, hogy a Magosz rendezvényt tartson Kossuth téren. A Magosz a másodfokú közigazgatási határozat ellen a Fővárosi Bírósághoz fordult, amely 2005. november 18-i jogerős ítéletében új eljárás lefolytatására kötelezte a rendőrséget.

A Magosz szövetségi igazgatója levelében arra hívta fel Gergényi Pétert, hogy a jogsértő állapotot szüntesse meg, és az el nem bírált és bejelentett rendezvény vonatkozásában az eljárást folytassa le.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását