2024. július 14. - Őrs, Stella
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Schröder: az amerikai vizilabdacsapatot nehéz megverni

Az amerikai férfi vízilabda-válogatott fantasztikus formában van, nehéz megverni - nyilatkozott Terry Schröder szövetségi kapitány a The New York Timesnak szombaton.
2008. augusztus 24. vasárnap 08:53 - Hírextra
Az amerikai csapat a 2000-ben (Sydney), majd 2004-ben (Athén) is aranyérmes magyar válogatottal küzd meg az olimpiai elsőségért vasárnap Pekingben. Az újság szerint a magyarok a favoritok, Schröder azonban figyelmeztetett: ne becsüljék alá játékosait.

"Csak egy mérkőzésről van szó, és lehet, hogy most jobbak leszünk" - mondta bizakodóan az amerikaiak esélyeit latolgatva.

A Times szerint az amerikaiak valószínűtlen győzelmi sorozatot produkáltak - az elődöntőben Szerbiát verték meg 10:5-re -, így jutottak be 20 év óta először a döntőbe.

A San Francisco Chronicle című napilap megkérdezte a legidősebb olimpiai bajnokot, a magyar származású Alex Taricsot, kinek drukkol. A kaliforniai Belvedere-ben élő, 95 éves Tarics Sándor tagja volt az 1936-os berlini játékokon aranyérmes magyar vízilabda-válogatottnak.

Tarics a Montenegro elleni pénteki elődöntőben a magyaroknak szurkolt. A döntőben azonban gondjai fognak támadni: szülőhazájának szurkoljon, amelynek színeiben annak idején aranyat nyert, vagy Amerikának, ahol immár 55 éve él?

Az újság szerint a döntés nehéz. Tarics mindkét országban nagy név. Budapesten legendaként üdvözlik, az utcán az emberek integetnek, ha meglátják. Belvedere-ben kevésbé ismert, de hírneve talán nagyobb jelentőségű. Tarics Sándor ugyanis az 1970-es években szerkezetmérnökként részt vett egy forradalmi újítás, a nagy épületeknél a szeizmikus rezgéseket elnyelő rendszer, az úgynevezett alapszigetelés tervezésében és fejlesztésében. Japánban 3 ezer épületet emeltek a Tarics-féle rezgécsillapítókkal, amelyeket a San Francisco-i városháza 1998-as felújításakor is alkalmaztak.

Mint a San Francisco Chronicle írta, a jelenlegi magyar csapat szereplését az egykori aranycsapat alapozta meg, amelynek a legendás kétkezes Tarics Sándor is tagja volt. A magyarok másodízben igyekeznek megvédeni elsőségüket, az amerikaiak az első arany megszerzésére törekednek. A világ legidősebb olimpiai bajnoka is ott lesz a meccsen. Bizonyára két felé fog húzni a szíve, de nem veszíthet.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását