2024. július 21. - Dániel, Daniella
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Kormányátalakítás - új miniszteri poszt

Gyurcsány Ferenc vasárnap késő estig folyamatosan egyeztet a kormányátalakításról, a változásokat - amelyek több tárcát is érintenek - várhatóan hétfőn jelentik be - tudta meg az MTI.
2008. április 27. vasárnap 21:38 - Hírextra
Az MTI úgy értesült, hogy a miniszterelnök - az önálló MSZP kormányzás jegyében - nagyléptékű kormányátalakítást tervez.

Az átalakítás egyik szempontja, hogy jobban működjön a gazdaság, ezért várhatóan létrejön egy gazdasági és fejlesztési csúcsminisztérium, amelyet valószínűleg Bajnai Gordon, az önkormányzati tárca jelenlegi vezetője irányít majd. Létrejön külön fejlesztési kabinet is és a kutatás-fejlesztésre új miniszteri posztot hoz létre a kormányfő.

A korábbi hírek szerint a tisztán önkormányzati tárca élére Lamperth Mónika kerülhet, így várhatóan új szociális minisztert is kinevez a miniszterelnök. Sajtóhírek szerint Szekeres Imre honvédelmi tárcavezető kaphatja ezt a posztot. Más forrás szerint szakértő civil kerül a tárca élére.

Az egészségügyi miniszter valószínűleg Székely Tamás, az Országos Egészségbiztosítási Pénztár főigazgatója lesz.

A kisebbségi kormányzás miatt jóval több egyeztetésre lesz szükség, mint korábban, ezért - az MTI információi szerint - újra két államtitkár lesz a minisztériumokban. A Miniszterelnöki Hivatalban pedig kineveznek egy koordinációért felelős szakállamtitkárt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását