2024. június 21. - Alajos, Leila
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Ajándék a magyar bakáknak

Minden külföldön szolgáló magyar katona ajándékot kap karácsony alkalmából a Honvédelmi Minisztériumtól; a tőröket a Koszovóban szolgálóknak személyesen a tárca vezetője adja át ezen a hétvégén - közölte a minisztérium szóvivője az MTI-vel pénteken.
2007. december 14. péntek 17:32 - Hírextra
Bocskai István ismertetése szerint a külföldön szolgáló - és ott is karácsonyozó - mintegy ezer katona mindegyike megkapja az ajándékot.

Elmondta, hogy Szekeres Imre honvédelmi minisztert hétvégi útjára elkíséri April H. Foley, az Amerikai Egyesült Államok magyarországi nagykövete. Koszovóban találkoznak a KFOR-erők parancsnokával és az ENSZ-főmegbízottjával is.

A Sínai-félszigeten és a Cipruson szolgáló katonákat Vadai Ágnes szakállamtitkár látogatta meg ezen a héten, az Afganisztánban és Irakban dolgozó magyar fegyvereseket pedig a jövő héten keresik fel a katonai vezetők.

Bocskai István úgy fogalmazott, hogy a békefenntartói tevékenység egy olyan hatékony érdekérvényesítő képessége Magyarországnak, amely az elmúlt időszakban számos eredményt hozott. Ezek közé sorolta, hogy a NATO légi szállítóflottájának Pápa adhat otthont a jövő évtől.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását