2024. május 20. - Bernát, Felícia

Így lehet gyorsan szakmunkásként elhelyezkedni

A szakmunkák esetében sem egyszerű a gyors elhelyezkedés. Összegyűjtöttünk néhány hasznos tanácsot, amelyek segítenek az álommunka megszerzésében.
2023. december 15. péntek 19:50 - HírExtra

Hol lehet álláslehetőségeket találni? Erre a linkre kattintva találhatóak szakmunkák, érdemes megnézni a lehetőségeket: https://budapestallas.hu/allasok/szakmunka.

Érdemes a felmondási idő alatt elkezdeni az álláskeresést

Az első tanács, hogy érdemes már a felmondási idő alatt elkezdeni az álláskeresést. Nem szabad megvárni a felmondási idő végét, ahogy azt sajnos sokan teszik. Ilyenkor minden nap számít. Első körben javasolt megkérdezni a családtagokat, ismerősöket, hogy esetleg tudnak-e álláslehetőséget. Nem kell szégyellni, bátran meg lehet osztani az ismerősökkel az álláskeresés tényét. 

Nem szabad elkövetni azt a hibát, hogy csak egy helyre történik jelentkezés. Nincs értelme csak egy helyre pályázni és várni a visszajelzésre, mert lehet, hogy nem fognak jelentkezni, és akkor csak feleslegesen telik az idő. Minden helyre be kell nyújtani a önéletrajzot, ha több helyre is felvennék a jelentkezőt, akkor legalább van miből válogatni. Többnyire a munkaadók jelentős része nem jelez vissza, ezt el kell fogadni. 

Minden nap foglalkozni kell az álláskereséssel

Főállásként kell tekinteni a munkakeresésre, nem elegendő csak 1-2 órát szánni rá hetente. Minden nap foglalkozni kell vele több órán át, be kell adni a jelentkezést, frissíteni kell az önéletrajzot és készülni az állásinterjúra. Az önéletrajzot minden esetben az adott munkalehetőséghez kell igazítani. Annak nincs értelme, hogy ugyanaz a CV kerüljön beküldésre mindenhova. A dokumentumban szerepeltetni kell az elérhetőséget, a szakmai tapasztalatot és a végzettséget.

Az elérhetőséghez a nevet, az e-mail-címet, a telefonszámot és a címet kell írni, de a címhez kizárólag a település nevét, a pontos lakcímet nem kell megadni. Minden releváns szakmai tapasztalatnak szerepelnie kell, a végzettségnél pedig az általános iskolát nem kell feltüntetni, csak abban az esetben, ha ez a legmagasabb végzettség.

Az állásinterjú során is ki kell emelni az erősségeket

Az önéletrajzban az említettek mellett minden erősséget ki kell emelni. A szakmunkák esetében például fontos a csapatban dolgozás képessége, a jó kommunikációs készség, a megbízhatóság, a precizitás és a pontosság. Azért is érdemes ezeket összeszedni, mert az állásinterjú során is hangsúlyozni kell mindet, és így már nem akkor kell összeszedni ezeket. Az említettek mellett érdemes a hobbikat is szerepeltetni, például a rendszeres focizás azt mutatja a HR-esnek, hogy a jelölt jó csapatjátékos.

A közösségi médiát előszeretettel nézik meg a HR-esek és a leendő munkaadók. Érdemes átnézni a Facebook-profilt, hogy ne legyen ott olyan poszt vagy kép, ami rossz fényt vet a jelöltre. Ezt még a munkákra történő jelentkezést megelőzően érdemes elvégezni.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását