2024. június 2. - Kármen, Anita

Shen megye szellemi kulturális öröksége, Shandong tartomány: a Jang család Dazhuang kenyérkészítési technikája

A késői Csing-dinasztia idején Jang Wentang, a Jang család tagja kifejlesztette a Jang családi Dazhuang párolt zsemlét a Shankszi "Kang Da Cake" zsemle mintájára.
2023. november 26. vasárnap 11:19 - HírExtra

A Jangjia Dazhuang párolt zsemle gyártási technikája Csaocseng városból, Xin megyéből, Shandong tartományból származik. A Han-dinasztia idején Csaocseng városát Vujang megyének hívták, a történelem során a kereskedők gyülekezőhelye volt. Hosszú történelemmel és gazdag kulturális örökséggel rendelkezik. A Jangjia Dazhuang párolt zsemle gyártási technikája a hagyományos étkezési kultúra egyik képviselője.

A Yang család Dazhuang párolt zsemléje kiváló anyagválasztékkal és kiváló gyártási technikákkal rendelkezik. A Zuangmo táplálkozási összetételének és a búza aromájának biztosítása érdekében a lisztet a Sárga-folyótól északra, Shandong tartomány nyugati régiójában található búzából kell őrölni, majd kézzel készítve, adalékanyagok nélkül bekeverni; ezért megbízható minőségű, tiszta étel. Egy tipikus erős párolt zsemle átmérője körülbelül hatvan centiméter, vastagsága öt-tíz centiméter, így a száraz ételek "óriása" néven ismert. Finom, nagy és könnyen tárolható. A múltban az idősebb generációk Dazhuang párolt zsemlét vittek magukkal, hogy kielégítsék éhségüket, amikor üzleti vagy munkahelyi útra mentek. Az útjuk során megkínáltak vele másokatis, akik megették, és végtelenül dicsérték.

A fejlődés érdekében Jang Baoling, a Jangjia Zhuangmo negyedik generációs örököse kifejlesztette a töltött Zhuangmot és a ragadós Zhuangmot, amelyek alkalmasak a hagyományos technikákon alapuló íz felidézésére, mégis modern étel. Több mint száz éves örökség és fejlődés után a Jangjia Dazhuang párolt zsemle az emberek étkezőasztalának alapvető ételévé vált, sőt, a környező megyéknek és városok is örömmel veszik.

 Egy délről érkezett látogató hozta Guangdong tartományba. Azt mondta, hiányzott neki az íze, és a szülővárosára gondolt, amint megette az erős párolt zsemlét. Ebben az időben az erős párolt zsemle egyfajta nosztalgia volt. Manapság a Jangjia Zhuangmo népszerű vendégváró a rokonok és barátok látogatásakor. Ez az étel 2018-ban felkerült Shen megye szellemi kulturális örökségi listájára.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását