2023. december 2. - Melinda, Vivien

Érdemes spórolni a fűtésen?

A rezsicsökkentés egy kiemelt tényező jelenleg minden magyar életében. Mindenki keresi azt a módszert, amivel csökkenteni lehet a rezsiszámlán lévő végösszeget. Igazán extrém “megoldásokról” is lehet hallani, de biztos, hogy ezek közül kell választani? Szerencsére a dolog sokkal egyszerűbb, mint azt elsőre gondoljuk.
2023. november 21. kedd 08:18 - HírExtra

Kerüljük el a fagyoskodást a rezsicsökkentés miatt!

Azt véljük, hogyha kevesebbet megy a fűtés, akkor a rezsiszámla is kisebb lesz. Ennek a gondolkodásmódnak azonban hatalmas hátránya van. Egy darabig még megoldható az otthoni hőmérséklet tudatos csökkentése, de ahogy megérkeznek a súlyos mínuszok, már igazán kényelmetlenné tud válni, ha odabent is kabátban kell lenni.

Szerencsére a PET-RO Nyílászáró szakemberei mindenben segíteni tudnak: prémium minőségű ajtók és ablakok vannak a kínálatukban, a beszerelést is vállalják.

Az egyik legjobb megoldás, ha inkább a körülményeket változtatjuk meg. Itt elsősorban arra gondolunk, hogy a nyílászáró cseréjével hatalmasat dobhatunk az ingatlan hőszigetelésén és csökkenthetjük a rezsiszámlát.

Ez ma már könnyedén kivitelezhető, mivel profi szakemberek segítségével végezhető el az egész művelet. A műanyag ablakok hatalmas előnyt jelentenek. Ha egy ilyen van beszerelve otthonunkban, akkor sokkal kevesebb energiára van szükség ahhoz, hogy ideális legyen a hőmérséklet odabent. Nagymértékben csökkenthető a rezsiszámla, mivel a műanyag ablakok képesek bent tartani a meleget, az nem szökik ki.

Nem csak télen lehet előnyös egy ilyen nyílászáró, hanem nyáron is nagy szerepet játszik a hűtésben. Ezzel csökkenthető a felhasznált energia mértéke az év összes hónapjában. A beruházás megtérülése nagyon gyors, már konkrétan a következő hónap számláin látni fogjuk a megfelelő változást.

Miért éppen a műanyag a legjobb választás?

Ezeknek a nyílászáróknak több előnye is van. Idetartozik például az, hogy a kialakításuk, tervezésük és elkészítésük gyorsan megoldható. Többféle változat közül lehet választani, amelyek hatékonyabbnál hatékonyabb szigetelést biztosítanak.

A műanyag ablakok sokkal strapabíróbbak, mint a többi, más anyagból készült nyílászárók, konkrétan évtizedekre megoldhatjuk a nyílászáró kérdését. Az ingatlan értékét is növelni fogja egy ideális műanyag ablak. A karbantartási igénye minimális, a tisztítása egyszerűen megoldható. A külső hatásoknak, zord időjárási körülményeknek is kiemelkedően ellenáll.

A tervezés a legfontosabb lépés

Nemcsak azt kell eldönteni, hogy műanyag vagy más nyílászáró kerüljön-e be otthonunkba: a szigetelésre, technológiára is oda kell figyelni. Emellett a méretezés is egy igazi kulcspont. Ezért is ajánlott már a folyamat elején, a tervezésnél bevonni egy szakembert, hogy minden a lehető legnagyobb rendben történjen.

A műanyag nyílászárók cseréje ma már viszonylag gyorsan és egyszerűen megoldható. Rengeteg lehetőség közül lehet választani, így igazán egyedi, az igényeinknek megfelelő kialakítás kerülhet majd be otthonunkba.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását