2023. december 7. - Ambrus

Most érdemes feltankolni még csillámporból

A körmös kiegészítők közül egyértelműen az egyik legkedveltebb manapság a csillámpor, mivel a használata nagyszerű módját jelenti annak, hogy kiemeld a manikűrödet és extra csillogást adj neki.
2023. november 16. csütörtök 07:08 - HírExtra

Bár ez a díszítési forma egy kicsit időigényes, de véleményünk szerint az eredmény garantáltan megéri a befektetett időt és energiát. A körmöd ugyanis így nem csupán a hétköznapokban lehet ideális, hanem akár az olyan különleges alkalmakkor is, mint például az esküvő, a szilveszteri buli vagy bármilyen olyan rendezvény, ahol szeretnéd, hogy a körmeid különlegesen ragyogjanak.

Arról nem is beszélve, hogy rengeteg lehetőséget ad arra, hogy kifejezd a személyiségedet. Manapság ugyanis már nemcsak egyszínű, hanem több színből álló és különböző formájú csillámporok is kaphatók, például a Nail4U körömdíszítés kategóriájában is.

De már sajnos nem sokáig

Az Európai Bizottság ugyanis szigorú intézkedéseket fogadott el a termékekhez szándékosan hozzáadott mikroműanyagok mennyiségének csökkentése érdekében. Október közepétől értékesítési tilalom alá vonták a laza szerkezetű, műanyag alapú csillámokat, illetve a mikroműanyagokat tartalmazó, hámlasztást elősegítő kozmetikumokat.

A szabályozás ugyanis minden olyan 5 milliméter alatti szintetikus polimer részecskét mikroműanyagnak minősít, amely szerves, oldhatatlan és ellenáll a lebomlásnak. Ebbe pedig sajnos a csillámok beletartoznak. Hiába van többféle változatuk, a gyártási technológia mindegyiknél ugyanaz: többrétegű műanyag lapokból kerülnek előállításra, amelyeket apró darabokra vágnak el, és végül epoxi vagy poliuretán bevonattal látják el őket.

Persze a meglévő készletet még ki lehet árusítani, de ezekből az utángyártás nem lehetséges. Ezért mindenképpen azt javasoljuk, hogy addig, amíg teheted, vásárolj be belőlük. 

A csillámporos díszítés készítésének menete

Az első lépés a műkörmöd elkészítése, amely a köröm szokásos módon történő megtisztítását és formázását takarja. Ezután vidd fel a választott zselét a körmödre, és tedd a lámpába, hogy megszilárduljon!

Majd jöhet a csillámpor ecsettel történő felvitele, amelyből, mint ahogy azt már fentebb is említettük, választhatsz egyszínű vagy többszínű csillámporokat is. A minta attól függően változhat, hogy milyen hatást szeretnél elérni.

Ezután tedd ismét a körmödet a lámpába, hogy megszilárduljon, és ha szükséges, akkor ismételd meg a folyamatot! Végül már csak egy dolgod maradt hátra: vigyél fel egy lezáró réteget a műkörömre, hogy megóvd a csillámporos mintát!

Légy kreatív, bátran kísérletezz!

Ha inspirációra lenne szükséged, a Pinterest vagy az Instagram nagyszerű hely lehet az ötletgyűjtésre. Ezért is javasoljuk a cikk befejezéseképpen, hogy nézz körül ezeken a felületeken, és ha olyan díszítésre bukkansz, ne félj kísérletezni vele!

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását