2023. november 29. - Taksony

Így érdemes bajuszt gondozni!

A bajusz sok férfi életében kiemelt szerepet kap, főként, akik kicsit is szeret vele foglalkozni. Annak érdekében azonban, hogy jól nézzen ki, fontos róla rendszeresen gondoskodni, figyelni kell a megfelelő kialakításra, gondozásra, időnként vágni sem árt belőle.
2023. november 2. csütörtök 17:47 - HírExtra

Ebben a cikkben eláruljuk, hogyan és milyen formában érdemes bajuszt kialakítani. 

A bajusz jelentősége

Régebben nagyobb jelentőséget tulajdonítottak neki, manapság a bajusz inkább a stílusért és az egyedi megjelenésért felelős. Az elhanyagolt arcszőrzet azonban sokkal rosszabb, mintha egyáltalán nem lenne szakállunk. Nem kell azonnal leborotválni, hiszen néhány apró lépéssel könnyen karban lehet tartani, hogy az mindig jól nézzen ki. 

A bajusz kialakításának lépései

Az első és legfontosabb, hogy hagyjunk időt a bajusz növekedésére. Ilyenkor nem lesz mindig friss és mutatós, máshogy azonban nem lehetséges stílusos arcszőrzetet kialakítani magunknak. Engedjünk néhány hétig, esetleg hónapig növekedni, hogy könnyebben formázhatóvá váljon. Amint ez megvan, el kell dönteni, hogy milyen formára vágyunk. Lehet szó klasszikusról, mint a hegyes vagy a teljes bajusz, de bátran kísérletezhetünk egyedi formákkal és stílusokkal. 

Mire érdemes ügyelni a gondozás során?

A bajusz ápolása kulcsfontosságú annak érdekében, hogy az mindig mutatós és ápolt legyen. A gondozás alapeleme a tiszta bajusz. Naponta két alkalommal érdemes arcot mosni, amihez nem árt arctisztítót, bajusztisztító sampont használni. Ezzel könnyedén, pillanatok alatt távolíthatjuk el az ételmaradékokat és az egyéb szennyeződéseket. 

Ezt követően jöhet a bajuszolaj és a bajuszkendő használata, amivel puhává és selymessé, ápolttá tehetjük a szőrzetet. Ezek az ápoló termékek segítenek megakadályozni a bajusz szárazságát és annak töredezettségét. 

A bajusz vágása

Amikor azonban vágásra kerül sor, mindenképpen éles szerszámot, speciális bajuszkorongot használjunk. Az ollóval először az ajak vonalától kezdjük meg a vágást, amíg el nem érjük a kívánt hosszúságot. Legyünk óvatosak, inkább lassabban haladjunk, keveset vágjunk egyszerre, így nem követjük el azt a hibát, hogy addig formázzuk, amíg semmi nem marad belőle. 

Végezetül szakállvágó segítségével alakítsuk ki a kívánt formát. A vágóval bármikor karban tudjuk tartani, csak állítsuk be a kívánt vágóhosszúságra, majd óvatosan kezdjük el vágni a szőrzetet az egyenletes forma kialakításának érdekében. 

A legfontosabb azonban, hogy mindig türelmesek legyünk, mindegy, hogy vágásról vagy ápolásról van szó. A legtöbbünknek időbe telik, mire megtaláljuk a legjobban passzoló stílust, formát. Amint ez megvan, a gondozás már szinte rutinná válik, észre sem vesszük, hogy foglalkozni kell vele. Az eredmény azonban egy igényes és egyedi megjelenés. 

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását