2024. május 20. - Bernát, Felícia

A laminált padló alátét fontos szerepet lát el!

Amikor egy olyan nagy volumenű projekt előtt állunk, mint amilyen a lakásunk teljes vagy részleges felújítása, akkor sokféle feladat napirendre kerülhet. Ezek között pedig lehetnek olyanok is, melyek nagy figyelmet és kellő tájékozottságot igényelnek ahhoz, hogy megfelelően el tudjuk végezni azokat, és ne kelljen csalódnunk a végeredményben.
2023. október 20. péntek 07:57 - HírExtra

Ezek közé tartozik többek között a padló burkolása is, ami többféle módon is megvalósulhat attól függően, hogy mi az elképzelésünk, és végül milyen alapanyagokat használunk a munkához. Sokak által kedvelt megoldás a laminált padló, ami amellett, hogy tartós, esztétikus is, és számos helyiségben ideális alternatívát jelent.

Ha azonban mi is mellette döntünk, akkor nagyon fontos, hogy használjuk az iFloor laminált padlóalátéteinek egyikét, az ugyanis elengedhetetlen lesz ahhoz, hogy az igényeinknek megfelelő végeredményre tegyünk szert. Nézzük, hogy mit érdemes tudni magáról a laminált padlóról, illetve hogy miért is annyira fontos az alátét alkalmazása!

Mi az a laminált padló?

Mint ahogy a nevében is benne van, a laminált padló egy olyan padlóburkolat-típus, amely laminálással, azaz a különböző rétegek összeillesztésével és azok gondos összepréselésével készül. Az alapanyagát tekintve farostból készül, a tetején viszont van egy műanyag réteg, ez különbözteti meg a parkettától. 

Kinézetben szinte egy az egyben úgy néz ki, mint egy teljes egészében fából készülő padlóburkolat, de kedvezőbb áron szerezhető be, könnyebben telepíthető és tartósabb, ellenállóbb végeredményt lehet elérni általa.

Milyen szerepet tölt be a laminált padlóalátét?

Fontos tudnunk, hogy a laminált padló lerakásához szükségünk van padlóalátétre is, annak ugyanis fontos szerepe van. Egyrészt hozzájárul ahhoz, hogy a talaj, amire a burkolóelemek kerülnek, teljesen sima és egyenes legyen. Másrészt mérsékli a burkolatra nehezedő nyomást, amikor közlekedünk rajta, ezáltal védve a sérülésektől, eldeformálódástól. 

Emellett javíthatja a hő-, illetve hangszigetelést, és párazáró tulajdonságokkal is rendelkezik, ami által megvédi a padlót a nedvességtől. 

Válasszunk minőségi termékeket!

A laminált padló egy széles körben ismert és előszeretettel használt burkolattípus, ami számos helyiségben, például a nappaliban és a hálószobában is gond nélkül alkalmazható. Ráadásul nagyon sokféle kivitelben létezik, így mindannyian az egyéni igényeink, preferenciáink alapján választhatjuk ki az “igazit”.

Bármelyik mellett is tesszük le azonban a voksunkat, nagyon fontos, hogy egy megfelelő kialakítású laminált padlóalátétet is alkalmazzunk a lerakás során, az ugyanis több szempontból is fontos szerepet lát el. Szerencsére nem kell sokat kutakodnunk utánuk, hiszen az iFloor webshop kínálatában megtalálhatjuk és könnyen beszerezhetjük őket.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását