2023. december 2. - Melinda, Vivien

Az EU lemaradt az e-autók terén

Felkészültebb az EU-nál az e-autók térnyerésére az Egyesült Államok és Kína, Európán belül Norvégia, Svédország és az Egyesült Királyság tartozik az élmezőnybe - közölte az EY csütörtökön az MTI-vel.
2023. október 19. csütörtök 13:16 - HírExtra

A nemzetközi tanácsadó cég elemzése szerint Kína áll az akkumulátorgyártással kapcsolatos beruházások 74 százaléka mögött, és a kínai vásárlók 58 százaléka elektromos autót venne, miközben a világátlag még csak 41 százalék. A távol-keleti ország a gyártásban és az értékesítésben is vezet, itt készül az e-járművek 55 százaléka, idén 8,3 millió darabos eladást terveznek, térnyerésük már az EU gazdasági pozícióit veszélyezteti - írták.
    
A közlemény szerint az Egyesült Államok ugyancsak nagyobb sebességre kapcsolt, az iparági ranglistán egy év alatt a hetedik helyről a harmadikra jött föl a gyártási kapacitások növelésének köszönhetően. A külföldi befektetők jelentős adókedvezményeket kapnak a zöld átállást segítő beruházásokhoz.
    
Európában Norvégia megtartotta második helyét, ahol tízből nyolc új autó már elektromos meghajtású. Svédország és az Egyesült Királyság ezúttal is bekerült a legfelkészültebb országok ötös csoportjába, míg Németország az állami ösztönzők csökkenése miatt visszaesett a nemzetközi rangsorban, az elektromos töltőállomások kiépítésében is jelentősen lemaradt számos tagállamhoz képest - tették hozzá.
    
Az EY nemzetközi tanulmánya a világ 20 legnagyobb járműpiacát hasonlította össze. Az elemzés a kereslet és kínálati viszonyok mellett a szabályozói környezetet is figyelembe vette - olvasható a közleményben.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását