2023. október 4. - Ferenc

A fiatal magyar kutató lesz ott a Nobel-díj átadáson

A Magyar Innovációs Szövetség megrendezte a válogatót a Nobel-díj átadási ünnepségre, melyre a világ különböző országaiból maximum 25 fiatal kvalifikálhatja magát.
2023. július 10. hétfő 21:43 - HírExtra

A Magyar Innovációs Szövetség, mint a Stockholm International Youth Science Seminar (SIYSS) magyarországi képviselője 2001 óta minden évben delegálhat egy fiatal magyar kutatót a Nobel-díj átadási ünnepségre és az azt megelőző egyhetes stockholmi tudományos fórumra.

Gondos mérlegelés és hat tehetséges fiatal kutatóval folytatott interjú után a MISZ által kinevezett hat zsűritag döntött az idei résztvevő személyéről a Kutató Diákokért Alapítvány szakmai segítségével. A zsűri tagjai a következő elismert szakemberek voltak:

- Dr. Kroó Norbert, akadémikus, Magyar Tudományos Akadémia

- Dr. Madarász Emília, kutatócsoport-vezető, Magyar Tudományos Akadémia Kísérleti Orvostudományi Kutatóintézet

- Dr. Pakucs János, a MISZ tiszteletbeli elnöke

- Dr. Jakab László, az OTIO zsűrielnöke, a MISZ ügyvezető igazgatója

- Ivánka Gábor, MAFITUD elnök

- Mészáros Botond, a 2022. évi SIYSS magyar résztvevője

A döntés értelmében a 2023 decemberében megrendezendő 42. Stockholm International Youth Science Seminar magyar résztvevője Viczián Dániel, a 32. Országos Tudományos és Innovációs Olimpia III. díjasa, „Antioxidáns hatású enzimutánzó nanokompozitok előállítása” c. munkájával. Dániel a Szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium végzős diákja.

A SIYSS egyedülálló lehetőséget biztosít fiatal kutatók számára, hogy bemutathassák innovatív kutatásaikat, valamint inspiráló beszélgetéseket folytathassanak Nobel-díjasokkal és kortársaikkal. Ez az esemény nem csak nemzetközi együttműködésekre ösztönöz, hanem hatalmas lehetőséget kínál a résztvevőknek arra, hogy kibővítsék látókörüket és hozzájáruljanak a magyar tudományos élet fejlődéséhez.

Forrás: Magyar Innovációs Szövetség
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását