2023. szeptember 24. - Gellért, Mercédesz

A Momentum nem nyugszik bele a státusztörvénybe

Donáth Anna a mai nap folyamán levélben tájékoztatta Ursula von der Leyent, az Európai Bizottság elnökét arról, hogy a Parlament kormánypárti többsége elfogadta a státusztörvényt. Egyben sürgette a Bizottság elnökét, hogy mihamarabb hozzanak döntést a Momentum európai parlamenti képviselője által a részükre június 9-én eljuttatott indítványban megfogalmazott kérések kapcsán.
2023. július 4. kedd 12:36 - HírExtra

„A törvény újabb szög a magyar oktatás koporsójába, melyet 13 év tudatos politikájával taszítottak mély válságba. Egy teljes generáció, ezáltal pedig az egész magyar nemzet jövőjét sodorták veszélybe azzal, hogy a magyar oktatást színvonalát a mélybe taszították. Jövőgyilkosok. De nagyot tévednek, ha azt hiszik, annyiban hagyjuk a dolgot” – fogalmazott Donáth Anna.

Donáth tájékoztatása szerint az Európai Bizottságnál már vizsgálják indítványát, melyben arra kérte őket: csak akkor fizessék ki a magyar kormánynak a befagyasztott EU-s pénzeket, ha teljesítik a magyar pedagógusok és diákok követeléseit. 

„Ezek közül az első a státusztörvény visszavonása. A kormány azzal, hogy cinikus módon, a pedagógusszervezetek változtatási javaslatait figyelmen kívül hagyva ma megszavazta a törvényt, maga nehezítette tovább az EU-s támogatások Magyarországra érkezését. Hiszen a státusztörvénnyel már az indítványom beérkezése előtt súlyos aggályai voltak az Európai Bizottságnak” – fejtette ki a Momentum európai parlamenti képviselője. 

Donáth Anna az Európai Alapjogi Chartájával indokolta kérése jogosságát, és azt, hogy azzal miért kell az Európai Bizottságnak foglalkoznia. 

„A státusztörvény elfogadása ugyanis tovább súlyosbítja a már így is drámai tanárhiányt, és végképp elveszi a minőségi oktatáshoz való jutás lehetőségét magyar diákok százezreitől. Ez pedig már az Európai Unió Alapjogi Chartájába ütköző cselekedet, hiszen veszélyezteti az oktatáshoz való alapjogot. Az Alapjogi Charta megsértését pedig – ha a magyar kormány fittyet is hány a közös szabályokra – az Európai Bizottság nem hagyhatja válasz nélkül” – olvasható Donáth Anna Facebook-bejegyzésében.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását