2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Elkerülhető a jogosulatlan úthasználat miatt kiszabott büntetés

Kevesen tudják, hogy az autópályamatricák árának idei emelkedésével a bírságok összege is emelkedett, ezért nem árt tisztában lenni a tipikus felhasználói tévesztésekkel, hogy elkerülhessük a jogosulatlan úthasználat miatt kiszabott büntetéseket - figyelmeztet a https://e-autopalyamatrica.hu
2023. május 24. szerda 20:10 - HírExtra

 A portál összegyűjtötte a tipikus felhasználói tévesztéseket, illetve azt, hogy mi a teendő, ha már megtörtént a baj és kiszabták a büntetést.

A megszokott napi rutin elhagyásával nő a hibázás lehetősége, így a matricavásárlás során is becsúszhat néhány olyan hiba, amelyek később bírsághoz vezetnek. Bár bizonyos esetekben ügyintézési díj fizetése nélkül is van lehetőség a hibajavításra, érdemes vásárlás előtt jól megnézni, hogy megfelelően töltöttük-e ki az adatokat, mert a bírságot igen, az ügyintézést ilyenkor sem úszhatjuk meg.

Az egyszerűbb esetekhez tartozik a téves díjkategória, felségjel vagy rendszám módosítása, ilyenkor egy csekély összegű illeték megfizetésével letudhatjuk a procedúrát.

Amennyiben mégis megbüntettek és a fenti módokon nem orvosolhatjuk a problémát, éves országos matrica vásárlásával töröltethetjük a büntetést vagy többszörös jogosulatlan úthasználat esetén élhetünk a pótdíjmaximalizálás intézményével.

Forrás: e-autopalyamatrica.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását