2024. április 20. - Tivadar

Ők nyerhetik a Magyar Mozgókép Díjat

Immár publikus, hogy a Magyar Mozgókép Díj előzsűri bizottsága kategóriánként melyik 5 alkotást és alkotót jelöli 2023-ben a Magyar Mozgókép Díjakra. Az almafa virága, a Blokád, a Hat hét, a Larry és a Magasságok és mélységek versenyeznek a legjobb nagyjátékfilm kategóriában.
2023. május 10. szerda 14:08 - HírExtra

Bernáth Szilárd, Csoma Sándor, Kerékgyártó Yvonne, Szakonyi Noémi Veronika és Tősér Ádám a legjobb rendező díj öt nevezettje, Bánovits Vivianne-t, Csonka Esztert, Pál Emőkét, Román Katalint és Stork Natasát jelölték a legjobb női főszereplő kategóriában, míg Mészáros Máté, Seress Zoltán, Trill Zsolt, ifj. Vidnyánszky Attila és Vilmányi Benett közül kerül majd ki a legjobb férfi főszereplő, a legjobb elsőfilmesnek járó díj sorsa pedig Baranyi Benő, Bernáth Szilárd, Csoma Sándor, Szakonyi Noémi Veronika és Tősér Ádám között dől majd el. 

Az ünnepélyes díjátadóra június 10-én a Nemzeti Filmintézet és a Veszprém-Balaton 2023 – Európa Kulturális Fővárosa program által közösen szervezett Magyar Mozgókép Fesztiválon kerül sor, ahol a nagyközönség is láthatja majd a jelölt filmeket.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását