2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Jane Goodall, a példamutató környezetvédő

Május 7-9. között Magyarországra látogatott Jane Goodall világhírű természettudós. „Büszkék vagyunk rá, hogy támogatója lehettünk a legendás tudós magyarországi programjának, mert munkássága számunkra is példaadó” – mondja Suba Levente, a K&H fenntarthatósági programjának vezetője.
2023. május 10. szerda 13:02 - HírExtra

Jane Goodall világhírű etológus, antropológus hat évtizede emeli fel szavát a Föld érdekében. A tudományos munkáját csimpánzok szociális és családi életének kutatójaként kezdte, mára azonban a természet- és környezetvédelem ikonikus alakjává vált. Kilencvenedik életévéhez közeledve is fáradhatatlanul járja a világot, segíti a helyi természetvédők munkáját, és a fenntarthatóság mellett elkötelezett nemzedék felnevelésében vállal tevékeny szerepet.

„Jane Goodall több évtizedes csimpánzkutató munkája alatt felfigyelt a minket körülvevő környezeti problémák súlyosságára, köztük az éghajlatváltozásra is” – mondja Suba Levente, a K&H fenntarthatósági programjának vezetője. Hozzáteszi: „Dr. Goodall munkássága és elkötelezettsége valamennyiünk számára példamutató. Különösen az, ahogy minél több ember figyelmét felhívja arra, hogy közösen kell változtatnunk környezetkárosító szokásainkon”. A neves természet- és környezetvédő Magyarországon egyebek között ellátogatott a Veszprémi Egyetem fenntarthatósági szakos hallgatóihoz, és a tiszteletére egy adománygyűjtő rendezvényt is rendeztek, amelynek bevétele az általa alapított intézet magyarországi környezetvédelmi tevékenységét finanszírozza.

Suba Levente hangsúlyozza: a K&H elkötelezett a fenntarthatóság ügye mellett. „Olyan zöld pénzügyi termékeket dolgoztunk ki, amelyek ügyfeleinket segítik korszerű energiarendszerű új ingatlanok megvásárlásában vagy éppen a használt ingatlanok energiatudatos felújításában”.

A K&H saját működését is alaposan átszervezte, hogy ezáltal nullára csökkentse saját karbonlábnyomát. Minden lehetséges folyamatot digitalizálnak, hogy a lehető legkevesebb papírt kelljen felhasználni, és ingatlanjaikban, ahol csak lehet, elektromos fűtésre álltak át. A K&H hűsítő ligetek programban oktatási intézmények számára akciót hirdettek, melynek keretében 555 fát és 1110 cserjét ültetnek el 100 iskola udvarán.

„Meggyőződésem, hogy mindenki – magánemberek, cégek és persze a pénzintézetek is – tevőlegesen hozzájárulhatnak ahhoz, hogy bolygónk megmaradjon az emberi élet ideális helyszíne, harmóniában a természettel. Ehhez szolgál számunkra követendő példaként Jane Goodall élete és munkássága” – teszi hozzá Suba Levente. 

 

Forrás: Lacom
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását