2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Súlyos brit zenekarokat hoz Budapestre a Gojira

Örömhír a rajongóknak: kevesebb mint egy évvel előző fellépése után tér vissza Budapestre a Gojira. A francia extrém metal csapat koncertje mindig igazi élményt kínál, amit június 12-én két különleges vendég: a Conjurer és az Urne produkciója tesz majd teljessé.
2023. május 9. kedd 12:24 - HírExtra

Ezúttal szerencsére nem kell 5 évet várni a Duplantier testvérekre Budapesten: június 12-én ismét Budapesten játszik a Gojira. A Barba Negra tágas új helyszínén, a Red Stage-en a Fortitude lemez dalai és a klasszikusok mellett minden bizonnyal elhangzik majd az új, Our Time Is Now című nóta is, aminek megjelenésekor a csapat Mahsza Amíniről, az iráni erkölcsi rendőrség által megölt fiatal nőről is megemlékezett, kifejezve támogatását az elnyomás ellen küzdő iráni nők felé. A dal meghallgató itt: 

 

Az idei turnéra két ígéretes és masszív brit heavy metal csapat, a Conjurer és az Urne kíséri el a franciákat. A Conjurer Páthos című második nagylemeze tavaly jelent meg a Nuclear Blastnál. Már azt ezt megelőző Mire is a post metal ígéretes és sokat dicsért példája volt, de a srácok azt ígérték, hogy erre lemezre „még jobban” összekapják magukat zenei kreativitás és a technikai megvalósítás terén, és a visszajelzések alapján ez sikerült is. Az új album sok rétegű, nem könnyű hallgatnivaló, amiről a Sumac, a Mastodon vagy éppen a Gojira juthat eszünkbe. Az 50 perces lemez dalait egyszerre dominálja az esztétika és a súlyosság, és a négyes ezt a maradandó élményt nyújtja a színpadon is. 

Az Urne szintén a csatornán túlról érkezik, Serpent & Spirit című első lemezükkel. A háromtagú, londoni stoner / sludge metal csapatot persze nem kezdők alkotják: Angus és Joe a Hang The Bastard nevű csapatban már több mint 15 éve kezdte a közös zenélést. Friss lemezüket a Kerrang a szigetországi metal új, erőteljes képviselőjeként jellemzi, ami szintén nem adja könnyen magát, és elsőre kaotikusnak is hathat, de a Mastodon és a Gojira kedvelői biztosan megtalálják benne a kedvükre való nótákat. 

A három csapatra már csak egy kicsit kell várni: június 12-én a Barba Negra Red Stage-en játszanak. Jegyek még kaphatók!

Forrás: Sajtóművek
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását