2023. november 29. - Taksony

Elkaptak egy főterroristát

Hollandiában letartóztattak egy 37 éves szíriai férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy az Iszlám Állam és az an-Nuszra Front nevű terrorszervezetek biztonsági szolgálatában töltött be vezető szerepet a szíriai polgárháborúban - közölte a holland ügyészség kedden.
2023. január 17. kedd 12:04 - HírExtra

A gyanúsított 2019-ben kért menedékjogot Hollandiában, és ezt követően egy Arkel nevű dél-hollandiai kisvárosban telepedett le.
    
Letartóztatásához egy rendőrségi bejelentés vezetett el. A nyomozás során olyan információkra derült fény, amelyek arra utalnak, hogy 2015 és 2018 között az Iszlám Állam biztonsági szolgálatának vezetésében segédkezett, ezt megelőzően pedig, két évig ugyanezt a tisztséget töltötte be az an-Nuszra Front nevű terrorszervezetnél. Az an-Nuszra Front az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat szíriai ágaként működött, majd új néven - Dzsabhat Fatah es-Sám - a Haját Tahrír as-Sám szélsőséges iszlamista ernyőszervezet élére állt.
    
"A gyanú szerint a férfi az Iszlám Államban betöltött pozíciójából fakadóan részese volt azoknak a háborús bűncselekményeknek is, amelyeket a szervezet Szíriában követett el" - közölte az ügyészség.
    
A gyanúsítottat pénteken állítják vizsgálóbíró elé Hágában.
    
Hollandiában 2019-ben fogták el az an-Nuszra Front katonai parancsnokát, aki 2014 óta menedékkérőként élt az családjával országban. Az Abu Kudr nevű férfit egy évvel később háborús bűntettek miatt,20 év börtönbüntetésre ítélte egy hágai bíróság.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását