2024. március 19. - József, Bánk

Lecsapott a GVH

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) elrendelte két szlovák tulajdonú webáruház ideiglenes lekapcsolását, amelyek Elf Bar termékeket és e-cigarettákat hirdetnek a magyar vásárlóknak. Az intézkedés célja, hogy megvédje a magyar embereket, amíg a hatóság részletes vizsgálata befejeződik.
2022. szeptember 14. szerda 11:21 - HírExtra

A nemzeti versenyhatóság nyáron indított vizsgálatot két szlovákiai vállalkozással szemben, mivel valószínűleg mindketten tisztességtelenül hirdetik e-cigarettáikat, illetve a gyermekek körében népszerű, ezért különösen káros ízesített Elf Bar termékeket a magyar fogyasztóknak. 

A Versenyhivatal az ügy körülményeinek mérlegelését követően úgy döntött: ideiglenes intézkedést foganatosít és lekapcsoltatja a két céggel a szóban forgó (magyar nyelvű) webáruházakat. Az intézkedés célja, hogy a vállalkozások – vélhetően jogsértő – kereskedelmi gyakorlata ne érhesse el a hazai vásárlókat a GVH vizsgálata folyamán, így ne okozzon nekik súlyosabb károkat.

Az intézkedésnek köszönhetően a két érintett webshop egyike már nem elérhető. A másik webáruház azonban továbbra is működik, ezért ezzel a vállalkozással (a Bensons Europe s.r.o.-val) szemben – mivel nem teljesítette a döntésben előírtakat – a GVH elrendelte annak végrehajtását. 

A hatóság egyidejűleg pénzbírságot szabott ki a cégre és annak ügyvezetőjére, amely naponta egészen addig növekszik, amíg a vállalkozás nem teljesíti az ideiglenes intézkedést. A nemzeti versenyhatóság arra törekszik, hogy a Magyarországon tiltott forgalmazású termékek már addig se juthassanak el a hazai fogyasztókhoz, amíg le nem zárulnak a szlovák cégek ellen indított versenyfelügyeleti eljárások. Ezek keretében jelenleg is zajlik a két vállalkozás feltételezhető jogsértése körülményeinek tisztázása és elbírálása.

Forrás: GVH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását