2022. augusztus 18. - Ilona

A Párbeszéd így védené a katát

Párbeszéd külön szavazásra kérte ki a költségvetést megalapozó törvény összegző módosító javaslatának két pontját, mert úgy véli, ha azokat nem fogadja el a keddi szavazáson a parlament, akkor a kata a korábbi szabályok szerint marad meg.
2022. július 19. kedd 11:22 - HírExtra

Tordai Bence társelnök, frakcióvezető kedden sajtótájékoztatón azt mondta, ezzel lehetőséget biztosítanak arra, hogy a parlament, illetve a kormány teljesítse az új kata-szabályok ellen tüntetők követeléseit.
    
Hozzátette, a tiltakozók csak annyit kérnek, hogy ne ötven napon belül kelljen átállniuk egy új adózási formára. Az érintettek némi adóemelést is elfogadnának, ha azt egyeztetések előzik meg, és a döntéshozók január 1-jéig kitolják a bevezetés határidejét - mondta.
    
Ez a jogszabály nemcsak több százezer magyar családot hoz nagyon súlyos helyzetbe, de fokozza a megélhetési válságot, illetve "brutális adóemelést" és egy megoldhatatlan könyvelési akadályt is jelent - fogalmazott.
    
Szabó Rebeka, a Párbeszéd másik társelnöke arról beszélt, hogy a Fidesz, illetve a kormány a "rezsihazugsággal és a kata-törvény eltörlésével" megélhetési válságba taszítja az ország jelentős részét. Nem véletlenül vannak napok óta tüntetők az utcákon, akik azt követelik, hogy vonják vissza "ezt a gyalázatos törvényt", és ne néhány hetes határidővel próbáljanak adóév közben megvalósítani egy teljesen új adózási formát - tette hozzá.
    
Úgy fogalmazott: a tüntetők hiába bíztak Novák Katalin köztársasági elnökben, hétfőn kiderült, hogy "ő is ugyanolyan Fidesz-pártkatona, mint ez előző köztársasági elnök volt, és gondolkodás nélkül (...) aláírta ezt az adóemelést, ezt a nagyon rossz jogszabályt".

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását