2024. március 19. - József, Bánk

Lovastornász EB lesz

Junior és fiatal lovastornász Európa-bajnokságnak ad otthont Kaposvár, a kontinensviadalra július 27. és 31. között kerül sor a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) Pannon Lovasakadémiáján - mondta a felsőoktatási intézmény kaposvári campusának főigazgatója kedden a somogyi megyeszékhelyen.
2022. július 19. kedd 11:09 - HírExtra

Vörös Péter az ingyenesen látogatható eseményt beharangozó sajtótájékoztatón hangsúlyozta: a lovasakadémia - amely öt hasonló nemzetközi verseny, köztük a 2017-es póni Európa-bajnokság és a 2018-as junior lovastorna Európa-bajnokság helyszíne volt - az elmúlt évek fejlesztéseinek köszönhetően vált alkalmassá a verseny megrendezésére.
    
A lovastorna szakágnak komoly múltja van Kaposváron, a Lovasakadémia SC színeiben Bence Balázs junior Európa-bajnoki címet szerzett - jegyezte meg.
    
A főigazgató hangsúlyozta, hogy a lovasversenyek kiemelten fontosak a MATE kaposvári campusának, mert hozzájárulnak a lótenyésztő, lovassport-szervező és agrármérnök képzésük töretlen népszerűségéhez.
    
Villányi Krisztina rendezvényigazgató, a Magyar Lovassport Szövetség lovastorna szakágának szövetségi kapitánya közölte, hogy a junior és fiatal lovastornász Európa-bajnokságra 17 ország 150 versenyzőjét, köztük a 14 magyar indulót várják.
    
A 14 és 18 év közötti juniorok, valamint a 18 és 21 év közötti fiatal lovastornászok a korcsoporttól függően egyéni, páros és csapatversenyben, kötelező és kűrgyakorlatok bemutatásával mérik össze tudásukat - tette hozzá.
    
Dér Tamás (Fidesz-KDNP), Kaposvár alpolgármestere szerint a lovastornász Európa-bajnokság és ahhoz hasonló színvonalú események lebonyolításához a nemzetközi szövetségnek, a sportolóknak és az edzőknek is bízniuk kell a házigazda településben. Kiemelte, Kaposvár élvezi ezt a bizalmat, a város a közelmúltban úszó országos bajnokság, válogatott kosárlabda-mérkőzés, sőt, az idei Giro d'Italia kerékpáros verseny egyik helyszíne is volt. Ezen rendezvényeknek köszönhetően erősödik Kaposvár szerepe a hazai turizmusban, az egyre több szépségét megmutató somogyi megyeszékhely felkerülhet a nemzetközi idegenforgalom térképére is - mutatott rá.
    
A politikus hangoztatta: szeretnék, ha "a város nemcsak sportváros, hanem sportoló város is lenne", azaz lakói többet mozognának, egészségesebbek lennének. Ennek érdekében grundok, kültéri kondipályák, futópályák épültek a településen.
    
Halas Áron, a Pannon Lovasakadémia igazgatója közölte: a lovarda működéséhez szükséges tevékenységet, a sportrendezvények szervezését főként a MATE hallgatói végzik, mert az oktatás lényegi eleme, hogy "a sport és a képzés együtt járjon", a hallgatók valós körülmények között tanulják meg a versenyszervezést.
    
Jelezte, terveik szerint a lovasakadémián a jövőben olimpiai szakágakban, fogathajtó szakágban is rendeznek versenyeket.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását