2024. március 19. - József, Bánk

Elfogták az embercsempészt

A hajnalban feltartóztatott migránsoknak egy szír férfi akart segíteni abban, hogy Nyugat-Európába jussanak. A rendőrök elfogták a bűncselekmény feltételezett elkövetőjét – értesült az Objektív Hírügynökség a rendőrség közleményéből.
2022. július 8. péntek 12:55 - HírExtra

2022. július 8-án 4 óra 30 perckor a rendőrök feltartóztattak 19 – magát szírnek valló – illegális migránst. A határsértők egy gépjármű közelében voltak, amelynek sofőrje a rendőri intézkedés megkezdése előtt elmenekült.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya embercsempészés bűntettének gyanúja miatt nyomozást rendelt el ismeretlen tettes ellen, mivel a gyanú szerint az akkor még ismeretlen sofőr a határsértőknek segítséget akart nyújtani abban, hogy Nyugat-Európába jussanak.

Az egyenruhások a feltételezett elkövetőt – azaz a sorsára hagyott kocsi vezetőjét – nagy erőkkel keresték, melynek eredményeként alig öt órán belül Balotaszállásnál meg is találták és elfogták azt a 21 éves szír állampolgárt, aki a bűncselekménnyel gyanúsítható. A férfit kihallgatását követően őrizetbe veszik, és előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Forrás: Objektív hírügynökség
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását