2024. március 19. - József, Bánk

Luxusautóban a kábítószer

Kábítószer-kereskedelem miatt vádat emeltek három férfi ellen, miután egyikük luxusterepjárójában több mint két kilogramm drogot találtak - tájékoztatta a Zala Megyei Főügyészség szóvivője kedden az MTI-t.
2022. június 21. kedd 09:27 - HírExtra

Pirger Csaba közölte: egy 28 éves és egy 38 éves tatabányai férfi autókereskedéssel foglalkozott; mindenhova együtt mentek, együtt üzleteltek. Mindketten drogfogyasztók, a fiatalabb férfi egy győri ismerősétől vásárolt többször marihuánát és speedet. Régi ismerősük egy 38 éves, Nagykanizsán élő férfi, aki kábítószert árult. Tavaly nyáron - mivel megszűnt a korábbi beszerzési lehetősége - az elsőrendű vádlott segítséget ajánlott neki a vásárlásban.
    
Augusztusban a két autókereskedő Győrben jelentős mennyiségű kábítószert vett át valakitől. A csomagot másnap Nagykanizsára vitték, ahol egy autómosó parkolójában találkoztak megbízójukkal. A helyszínre ekkor rendőrök érkeztek, akik a luxusautóban több mint 2,3 kilogramm fehér port találtak. A több millió forint értékű drog hatóanyagtartalma csaknem háromszorosa a különösen jelentős mennyiség alsó határának.
    
A vádirat szerint két hónappal korábban a tatabányai rendőrök egy közúti ellenőrzéskor kábítószert és a csomagolásához, feldolgozásához szükséges eszközöket találtak ugyanabban az autóban.
    
A főügyészség társtettesként, jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt emelt vádat a három férfi ellen. A Nagykanizsán élő férfinek azért is felelnie kell, mert úgy használta nagy értékű motorját, hogy a járművezetéstől tavaly júniusban egy évre eltiltották.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását