2024. március 19. - József, Bánk

Íme, a kortyolásra méltó fekete titka!

Nem mindegy, hogy hajnalok hajnalán, egy zűrös munkahét kezdetén vagy éppen végén milyen fekete gőzölög a bögrében, csészében. Nem mellékes a savassága, a karakteressége, a gyümölcsössége és persze az ízletessége. Tehát az sem szőnyeg alá söpörhető tény, hogy pontosan miben, és hogyan fől a hőn áhított koffeinbomba.
2022. június 21. kedd 11:59 - HírExtra

A darálós az igazi?

Sokan már-már vérre menő vitát folytatnak arról, hogy a kotyogós vagy a darálós kávéfőző a jobb választás. Kicsit olyan ez, mintha egy ringbe tévedt volna a múlt és a jövő. Valójában, azonban hibás lépés pozicionálni őket, ugyanis a létjogosultságuk így is-úgy is megkérdőjelezhetetlen.

Nem is feltétlenül kell pálcát törni vagy szélsőségesen egyikre, másikra voksolni. A két típus akár meg is férhetnek egymás mellett, hiszen más-más ízélményeket ígérnek. Arról nem is beszélve, hogy a két végpont között azért akadnak bőven jelentkezők. A kapszulás, párnás főzők például joggal kérhetnek szót maguknak.

Technikailag aligha dönthető el, hogy melyik az a konstrukció, ami leginkább figyelmet és persze belevaló kávét érdemel. A legjobb tehát, ha az egyéni igények a meghatározóak. A gyorsaság a lényeg, a barista élmények megtapasztalása a fontos vagy mik azok a kritériumok, amik nem szenvedhetnek csorbát? 

Ha ezek megvannak, akkor máris könnyebbé válhat a választás. Aki például soha nem kívánja megízlelni mit is jelent egy illatos melange elkortyolása vagy egy csábító americano ízlelgetése, annak elképzelhető, hogy a kotyogós vagy a legegyszerűbb automata alternatíva megfelelő. Ám aki szívesen elmerülne, na nem a habokban, de mondjuk a kávégőzben vagy tejhabban, annak a speciálisabb gépek ajánlhatóak, amiknek a közbenjárásával, egy gombnyomás után számtalan kávéfajta kipróbálható.

Őrölt vagy szemes, kapszulás vagy párnás?

Ezek után az is logikus dilemma, hogy akkor most milyen jellegű kávé passzol a főzőhöz? A legtöbb típus egyébként többféle módon is üzemeltethető, így például a darálósokban az őrölt kávé is helyet kérhet magának, ellenben ez fordítva már nincs így, tehát célszerű résen lenni.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását