2024. április 19. - Emma

Érkezik az új Rasmus album - hallgasd meg az új dalt!

Ma debütál a Rasmus ősszel megjelenő új albumának címadó dala, a Rise. A finn zenekar alig egy hónappal az album őszi megjelenése után, október 17-én játszik majd Budapesten.
2022. június 13. hétfő 08:41 - HírExtra

Nem sokkal azután, hogy a The Rasmus Finnországot képviselve lépett fel az Eurovíziós Dalfesztivál olaszországi döntőjében, most egy új dallal térnek most vissza. A Rise (Emelkedés) egy lendületes, energikus rocknóta nagyzenekari motívumokkal, aminek az írásában és készítésében Desmond Child is közreműködött. 

”A Rise a depresszió elleni harc küzdelmeiről szól. – mondta el Lauri Ylönen énekes. – Sok mentális problémával küzdő ember számára a covid időszak volt az utolsó csepp a pohárban, én is közéjük tartozom. A klipben és a kislemez borítóján a lábainkál látható, a “gyökereket” játszó táncosok azokat a gonosz erőket szimbolizálják, amelyek a föld alá próbálnak lehúzni bennünket. A dalnak azonban összességében pozitív üzenete van: ne adjuk fel a küzdelmet, bármilyen keményen is bánik velünk az élet.”

Az új dal egyben a régóta várt új nagylemez címadója is. A Rise album szeptember 23-án jelenik meg a Playground Music gondozásában. A felvételeken egyaránt hallható lesz a korábbi gitáros, Pauli Rantasalmi, valamint a nemrég csatlakozott Emilia ‘Emppu’ Suhonen is. A nagylemez a digitális verziók mellett CD és vinyl formában is elérhető lesz, illetve egy 1000 darabra limitált box set-ként is megjelenik, ami a fizikai formátumok mellett zenekaros kitűzőt, dedikált zenekari fotót és egy 48 oldalas füzetet is tartalmaz majd, fotókkal, dalszövegekkel. A lemezt a https://therasmus.ffm.to/rise oldalon lehet előrendelni.

A finnek a dalt június végén egy különleges, jótékonysági koncerten is előadják Görögországban: a Desmond Child Rocks The Partheon című eseményen a Rasmus Alice Cooper, Bonnie Tyler és persze az esemény névadója mellett lép fel az athéni Akropolisz lábánál álló Herodes Atticus Odeonja színházban. A nyári fesztiválok után pedig headliner turnéra indulnak ősszel: Budapesten október 17-én játszanak a Barba Negra Music Clubban.

a Concerto Music bemutatja:

2022. október 17., hétfő 19 óra

Budapest, Barba Negra

The Rasmus koncert + vendégek

Forrás: Sajtóművek
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását