2024. április 18. - Andrea, Ilma
A harcok nem csitulnak, Mariupol, Odessza és Kiev is folyamatos orosz bombázások alatt áll. Az ukrán fővárosban 35 órás kijárási tilalmat vezettek be kedd este 8 órától. Putyin csapatai válogatás nélkül lőnek katonai és civil objektumokat, Mariupolba még mindig nem engedik be a civileket mentő buszokat.
2022. március 16. szerda 08:35 - HírExtra

Intenzív támadás alatt állnak Ukrajna nagyvárosai, Kijevben erős robbanásokat lehetett hallani az elmúlt napokban. Mindeközben Volodimir Zelenszkij ukrán elnök benyújtotta a parlamentnek azt a törvénytervezetet, amelynek révén az országban egy hónappal meghosszabbíthatják a jelenleg március 24-ig érvényes hadiállapotot.

A tengerparti Mariupol ostroma közben meghalt az orosz támadók egyik tábornoka, Oleg Mitjajev - közölte Anton Herascsenko, az ukrán belügyminiszter tanácsadója kedd éjszaka a Telegram közösségi oldalon. A tanácsadó egy fényképet is közölt, amelyen állítása szerint az elhunyt vezérőrnagy látható.

 Az ukrán–orosz tárgyalások nehezen haladnak, ugyanakkor mind az orosz, mind az ukrán tárgyalófél óvatos optimizmusának adott hangot a legutóbbi, ötödik fordulót követően. A kompromisszumos megegyezést segítheti, hogy Zelenszkij az utóbbi időben jelentősen engedett azon álláspontjából, miszerint Ukrajnának csatlakozni kell az észak-atlanti szövetséghez. Fontos azonban azt is megjegyezni, hogy az Egyesült Államok még nem lát arra utaló jelet, hogy Vlagyimir Putyin készen állna a deeszkalációra.

Háborús bűnök elkövetéséért tartja felelősnek Vlagyimir Putyin orosz elnököt az amerikai szenátus helyi idő szerint kedden elfogadott határozata szerint. Erre reagálva Oroszország kitiltotta Joe Biden amerikai elnököt az országból. 

Becsődöl Oroszország?

Oroszország fizetésképtelenségével érne fel a Fitch nemzetközi hitelminősítő értékelése szerint, amennyiben az orosz állam nem amerikai dollárban fizeti ki - 30 napon belül - a szerdán esedékes, dollárkötvények után járó kamatokat - értékelte a helyzetet a Fitch. Közben ketyeg az adósságóra néhány, rubelben denominált adósság esetében is.

Forrás: MTI; portfolio.hu; 24.hu; CNN; BBC
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását