2024. március 29. - Auguszta
Tovább folyik az orosz csapatok ügyetlenkedése. Alig haladtak előre, valójában egyetlen nagyvárost ellenőriznek csak. Viszont válogatás nélkül lőnek civilre, katonára egyaránt.
2022. március 9. szerda 08:01 - HírExtra

A brit védelmi minisztérium legújabb harctéri hírszerzési jelentése szerint az orosz erőknek nem sikerült jelentős áttörést elérniük Kijev északi részén, és úgy tűnik, hogy az ukrán erőknek sikerül lelőniük ellenséges repülőgépeket.

A Twitteren azt írják, hogy továbbra is folynak a harcok Kijevtől északnyugatra, de az orosz erők nem tudnak jelentős áttörést elérni.

Az egyetlen nagyváros, amit sikerült bevenniük, a Fekete-tenger mellett található Herszon; Harkov és Mariupol már jó ideje nagy támadások alatt áll, a főváros, Kijev ostroma viszont érdemben még el sem kezdődött. Egyre több a civil áldozat, mivel az orosz tüzérség válogatás nélkül lövi a városokat, de az orosz hadsereg személyi és dologi veszteségei is jelentősek.

Több ezer helyi lakos, az ukrán elnöki hivatal szerint körülbelül ötezer ember és ezer autó hagyta el biztonságban Szumit, miután az oroszok átmenetileg szüneteltették a támadásokat, írja a BBC. Az eddig Ukrajnából elmenekült kétmillió ember közül körülbelül 800 ezer gyerek. A szervezet egyúttal jelezte, hogy a menekülő kiskorúak között sokan egyedül, kísérő nélkül vágnak neki az útnak.

Az orosz gazdaság elszigetelődése folyamatosan zaljik, egyre több cég szünteti be tevékenységét önként az országban. Itt az egyre bővülő lista.

Forrás: 24.hu; CNN; portfolio.hu; BBC
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását