2024. március 29. - Auguszta

Az ömlesztett anyagszállítás legjobbjai - vályús csigák

Mi az ömlesztett anyagszállítás? Lényegében az ömlesztett (apró szemcséjű, porszerű anyagok) vízszintben történő szállítását, áramoltatását jelenti.
2022. február 22. kedd 13:29 - HírExtra

Szállítócsigák típusai

Az ipari felhasználású szállítócsigák típusait jellemzően 3 fajtára bonthatjuk. 

Megkülönböztetünk:

- vályús

- cement

- cső szállítócsiga

 

Szállító csiga típuscsoportok és specifikációk

A vályús csigák csoportjába tartozik a CA- és a CX csiga.

A csőcsigákhoz tartozik a TE-, THF-TCF-, TX-, TXF- és a VE csőcsiga.

A CA típusú vályús csigák a rengeteg elérhető opciónak köszönhetően sok területen alkalmazhatók az építőipartól egészen a gabonaiparig. Szerkezeti anyaguk szénacél, kialakításuk szerint lehet light, medium vagy heavy-duty. Direkthajtás mellett szíj, lánc és tengelykapcsolós lehetőségek közül választhatunk. Vályús kialakításuk szerint megkülönböztetünk „U” vagy „V” alakút, ráadásul hegesztett vagy technopolimer kopóbélések is elérhetők.

Felhasználási területük lehet élelmiszeripari, gabonaipari, építőipari, malomipari, valamint használatos állateledel gyártásnál is. 

A CX vályús csiga anyagában különbözik a CA típusú csigáktól és a fent említett ipari tevékenységeken kívül a cukor, kávé, só és fűszerfeldolgozásnál is használatos.

Az ES cementcsiga az elmúlt négy évtizedben világszerte a cementcsiga szinonimájává vált a betonüzemekben.

Teljesítménye a méret és a dőlésszög függvényében változik. Centiméteres léptékkel gyártható, maximális hossza méretenként más és más. Felhasználható a cementipar, a cementadagolás, a cementszállítás, betonkeverő üzemekben, betonüzemekben, illetve a transzportbeton gyártásánál is. 

A TE csigák extrém igények esetén kerülnek gyártásra, legyen az folyamatos vagy szakaszos üzem. Karbantartásuk egyszerű és gyors, a robosztus kialakítása és problémamentes üzemmenete miatt ez a leggyakoribb csiga a „nehézipari” alkalmazásokra, mint például kvarchomok, korundum vagy fémoxidok szállítása. Szerkezeti anyaga szénacél. 

Felhasználási területek

Az ipari szállítócsigák felhasználási területei általánosságban a cementgyárak, erőművek, kerámia és üvegipar, öntödék, illetve egyéb építőipari alapanyagok gyártásával foglalkozó cégeknél jellemző.

Összegzés

A szállítócsigák kiválasztása alapos körültekintést igényel, éppen ezért válasszunk körültekintően, ezzel elkerülve a későbbiekben felmerülő kellemetlenségeket!

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását