2022. augusztus 9. - Emőd

Az USA feltételeket támaszt

Az Egyesült Államok nem mond se nemet, se igent Oroszország biztonsági követeléseire, hanem feltételekhez köti részbeni és korlátozott teljesítésüket – jelentette a Magyar Békekör az amerikai és az orosz küldöttség vezetőjének vasárnap esti genfi előzetes megbeszéléséről.
2022. január 10. hétfő 09:46 - HírExtra

Szergej Rjabkov orosz és Wendy Sherman amerikai külügyminiszter-helyettes vacsorával egybekötött vasárnapi előzetes megbeszélésén felmérte egymás kompromisszumkészségét, Sherman pedig értésre adta, Washington azt is feltételekhez köti, hogy részben és korlátozottan eleget tegyen az orosz követeléseknek. Rjabkov „összetettnek, de elvileg üzletszerűnek” nevezte megbeszélésüket, és azt mondta, nem hiszi, hogy hétfőn hiába fogják idejüket vesztegetni.

Amerikai kollégájával folytatott előzetes tanácskozása előtt az orosz külügyminiszter-helyettes annak a véleményének adott hangot, hogy „az amerikai álláspont nemigen ad okot derűlátásra”, és ha nem születne megállapodás az Oroszországnak nyújtandó biztonsági garanciákról, akkor Moszkva kénytelen volna „más eszközökhöz” folyamodni az ország biztonságának szavatolásáért.

A genfi tárgyalásokat személyesen felügyeli Putyin orosz és Biden amerikai elnök.

Forrás: Magyar Békekör
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását