2024. április 19. - Emma

Hasznos és imádnivaló babafészek? Minden kisgyermekes családban elkél egy ilyen!

Van egy olyan termék, ami valóban minden babás családban nélkülözhetetlen, hiszen sokoldalú, és abban segít, ami eleinte a kicsiknél a legnehezebb: az alvásban. Fáradt anyukák és nyugtalan babák legjobb segítője a babafészek!
2021. december 20. hétfő 12:20 - HírExtra

Miért ez a nagy balhé az alvás körül?

Ez lenne az a kérdés, amelynek hallatán minden kisgyermekes anyuka csak nagyokat pislogva nyelne egy nagyot. De miért ennyire nehéz ügy az alvás a babáknál?

Először úgy kezdődik, hogy a kicsi egész nap csak eszik és alszik. Azt gondolhatnánk, hogy ez így tökéletes, de már ennek is vannak hátrányai, elsősorban az anyára nézve. 

Hiszen az anyuka bioritmusa nem áll át erre csak azért, mert kisbabája született. Főként azoknak a nőknek, akik nem tudnak gyorsan elaludni, illetve visszaaludni, komoly mennyiségű alváshiány gyűlik össze a baba első hónapjában.

Ehhez jön aztán a kicsi fejlődése, mindjárt két szempontból. Az egyik az, hogy már a második hónaptól kezdve elkezd csökkeni a nappali alvás mennyisége, azonban az éjszakai evések még jó ideig kitartanak. Így aztán se nappal, se éjszaka nem fog az anya 7 órát aludni egyben. 

A másik az, hogy a baba fejlődése, az idegrendszeri, a mozgásbeli és a lélektani változások, valamint a fogzás mind-mind megzavarják a kicsik alvását, s így természetesen az anyáét is.

Miért hangsúlyos a kérdés az anyukák szempontjából? Azért, mert a babák általában így is tökéletesen kipihenik magukat, és mindenképpen alszanak összességében annyit, ami elegendő nekik, ugyanis a valódi alvászavarok igen ritkák a csecsemőknél. Azonban az anyák napról napra, hónapról hónapra egyre több alváshiányt gyűjtenek össze. Mit tehetünk?

Remek ötlet a babafészek

Talán sokatmondó, ha eláruljuk azt, hogy a babafészket eredetileg koraszülötteknek találták ki, ami elősegíti a biztonságérzetük meglétét. Csak ebből a tényből kiindulva már sejthető, hogy nagyon hasznos lesz azok számára, akiknek nyugtalanabb a csecsemője. 

A babyberry.hu babafészkeiben a babák átélhetik, hogy biztonságban és ölelésben vannak, hasonlóan ahhoz az érzéshez, ami az anyaméhben addig természetesen és állandóan rendelkezésükre állt.

Az édesanyák is imádni fogják!

A babafészket az anyák is szeretik, s nem csupán azért, mert a kicsik jobban alszanak benne, s ezért nekik is plusz órák járnak, amikor aludni, pihenni lehet, hanem azért is, mert nagyon praktikusak.

A babyberry.hu babafészkeit gyakorlatilag bárhol tudjátok használni. Az anya a nappaliban szeretne csinálni valamit, és nem szeretné a szobájába vinni közbe a kicsit? Csak a babafészket kell a kanapéra tenni a szundizáshoz. 

Vendégségbe készültök és féltek, hogy az idegen környezetben nehéz lesz az altatás? Csak a babafészket ne hagyjátok otthon, és már indulhattok is. Ugyanez igaz egy utazásra vagy a nagymama meglátogatására. 

A babafészek segítségével magatokkal vihettek egy darabot az otthonotokból, s vele együtt az otthon megszokott, megnyugtató illatából is, miközben a kicsi békésen alhat el a megnyugtató környezetben.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását