2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Tudnivalók a vezeték nélküli fülhallgatók kiválasztásakor

A vezeték nélküli kütyük egyre népszerűbbek, de amikor vezeték nélküli fülhallgatót kell választani ez sosem olyan egyszerű, mint szeretnénk.
2021. szeptember 29. szerda 16:39 - HírExtra

A megfelelő modell kiválasztása számos tényezőtől függ. Cikkünkben megmutatunk 4 tippet mire is figyeljük oda a megfelelő vezeték nélküli fülhallgató kiválasztásánál.

1. Vezeték nélküli fülhallgatók típusai

vezeték nélküli fülhallgatóknak három fő típusa van, amelyek két kategóriába sorolhatók - azok, amelyekhez külön adó szükséges, és amelyekhez nem. Az első kategóriába tartoznak az infravörös és rádiófrekvenciás fülhallgatók. 

Az infravörös technológiát keveset használják, de még mindig vannak olyan vállalatok, mint a Sennheiser. Az infravörös sugárzás közvetlen látást igényel a fülhallgató és az adó között, ami azt jelenti, hogy korlátozások vannak mind a távolságra, mind a használat szögére.

A rádiófrekvenciás modellek erősebbek. Ezek a fülhallgatók akár 45 méteres tartományban is működhetnek, és a jel átjuthat a falakon. A probléma velük az interferencia, amely a távolság növekedésével növekszik, és más vezeték nélküli eszközök, amelyek ugyanazt a frekvenciatartományt használják (általában 800-900MHz) is okozhatják.

Ha fülhallgatót szeretne adó nélkül, akkor a Bluetooth modellt kell választania. Ezek a fülhallgatók megkövetelik a Bluetooth technológia beépítését az eszköz forrásába - minden telefon, laptop, játékkonzol és sok modern TV támogatja ezt a technológiát. A Bluetooth hatótávolsága körülbelül 10 méter.

2. A Bluetooth fülhallgatók hátrányai

A Bluetooth -fülhallgatók használata elleni legnagyobb érv az, hogy rosszabb hangminőséget kínálnak a vezetékes fülhallgatókkal szemben. Ez azért van, mert a Bluetooth -t eredetileg nem a kiváló minőségű zene streamingjére tervezték. 

Ez az A2DP bevezetésével változni kezdett. Az A2DP az Advanced Audio Distribution Profile (fejlett hangelosztási profil) rövidítése, és olyan technológia, amely lehetővé teszi az eszközök számára, hogy kiváló minőségű sztereó hangot továbbítsanak egymásnak Bluetooth -on keresztül. 

További fejlesztések történtek a Bluetooth 3.0 és 4.0 rendszerben, valamint az aptX kodek bevezetésével. Ennek kihasználásához azonban meg kell győződnie arról, hogy a fülhallgató és az audiolejátszó támogatja. A Samsung, az LG, a Motorola és a HTC azon okostelefonok gyártói közé tartozik, amelyek készülékei támogatják az aptX -et, az Apple jelenleg nem tartozik ebbe a csoportba.

A Bluetooth -fülhallgatók másik problémája a késés. Ez a rövid idő a fülhallgatóba érkező hangjelzés és a hallható idő között. Ezt a késleltetést nem fogja észrevenni, ha zenét hallgat, de ha videót néz, és a hang nincs szinkronban, nagyon bosszantó tud lenni. A várakozási idő a hardver és a szoftver beállításaitól függően változik. A Bluetooth 4.0 alacsony késleltetésű.

3. Az akkumulátor élettartama

A vezeték nélküli fülhallgató saját tápegységet igényel. Ez lehet beépített újratölthető akkumulátor vagy szabványos eldobható elemek formájában. A Bluetooth fülhallgatók esetében körülbelül 6-10 óra akkumulátor-élettartamot kell keresnie. 

Néhány drága modell jobb akkumulátor-élettartamot kínál. Ne feledje azonban, hogy az akkumulátor élettartama függ a zenehallgatás módjától. Minél erősebb a hang, annál rövidebb az akkumulátor élettartama.

4. NFC

Néhány fülhallgató támogatja az NFC -t. Ez egy másik vezeték nélküli technológia, amely lehetővé teszi, hogy az eszközök csak egymás közelében tartva kommunikáljanak. Az NFC olyan technológia, amely számos vezeték nélküli fizetési rendszer alapja. 

Csökkentheti a kezdeti beállítási jelszó szükségességét, és felgyorsíthatja az újracsatlakozási folyamatot.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását