2024. március 19. - József, Bánk

MSZP: ez ellentmond a józan észnek

Miért lazít a kormány a karantén és a kontaktkutatás szabályain, miközben meg akarja hosszabbítani a veszélyhelyzetet? - kérdezi közleményében Bangóné Borbély Ildikó, az MSZP országgyűlési képviselője.
2021. szeptember 15. szerda 14:06 - HírExtra

A Bangóné Borbély Ildikó közleménye:

"A Fidesz ismét saját magának és a józan észnek is ellentmondó lépésekről döntött. A kormány ugyanis lazított a karantén és a kontaktkutatás szabályain, ugyanakkor a veszélyhelyzet meghosszabbítását kezdeményezi arra hivatkozva, hogy a világjárvány továbbra is tart és a vírus terjedése miatt Magyarországon is nő a fertőzöttek száma.

A Fidesz szerint, aki megkapta a védőoltást, nem minősül kontaktszemélynek, nem vonatkozik rá a karanténkötelezettség, még akkor sem, ha közvetlen családtagja fertőződött meg. Ez alapján pedig megtiltotta az iskoláknak a digitális oktatásra való áttérést 6. évfolyam fölött, mert számukra már elérhető a védőoltás. Az sem zavarja a kormányt, hogy a 12 éven aluliakat még nem lehet oltani, ahogyan az sem, hogy a 12-17 év közötti diákok csupán 38%-a van beoltva, pedig a járvány előző hulláma bebizonyította, hogy az iskolák könnyen a legnagyobb gócpontokká válhatnak.

Hogy is van ez? A rendkívüli felhatalmazás kell a járvány elleni küzdelemhez, de a szigorú szabályok már nem? Ez alapján úgy tűnik, hogy a Fidesznek ismét csak politikai érdekei miatt van szüksége a felhatalmazásra, a járványkezelés területén pedig elengedi a gyeplőt. Ezzel azonban rengeteg embert veszélyeztet, ami több mint 30 ezer honfitársunk halála után nem egyszerű hiba, hanem egyenesen bűn.

Úgy tűnik, hogy a politikai érdekek ismét felülírták a szakmaiságot, ezért az MSZP írásbeli kérdésekkel fordul Kásler Miklóshoz:

Milyen szakmai indokok alapján lazítottak a karantén és a kontaktkutatás szabályain? Milyen szakmai ajánlások alapján döntöttek az iskolákra vonatkozó új eljárásról? "

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását