2024. április 19. - Emma

A digitális marketing lényege - Így növeld az online bevételed!

Szeretnéd megragadni a vásárlóid figyelmét, de nem tudod hogyan érd el őket?
2021. július 13. kedd 07:22 - HírExtra

Ma már az online világ térhódításával nem hagyhatja egyetlen vállalkozó, cég sem figyelmen kívül a digitális marketing szerepét. 2021-ben az a vállalkozás, aminek egyáltalán nincs digitális lábnyoma, szinte nem is létezik az emberek szemében. Szerencsére, van néhány lépés, amit követve hatékonyabbá teheted az online marketinged. Mutatjuk, mik azok!

A közösségi média szerepe 

Muszáj megemlítenünk a közösségi média felületeket, ha online marketingről beszélünk. Ma közel 3.000.000 magyar Facebook-felhasználó van, az Instagram is rohamosan közelíti ezt a számot, de meg kell említenünk a YouTube-ot és a TikTok-ot is, ami a fiatal korcsoport számára olyan felület, melyen mindennap fogyasztanak tartalmakat. A közösségi médiának, már a nevéből eredően is az egyik legerősebb szerepe, hogy közösséget épít. 

A követőkből mind olyan elkötelezett, potenciális vásárlók lehetnek, akiket újra és újra el tudsz érni egy-egy poszttal, videóval. Van, akinek ösztönösen jól működik az online kommunikációja, de összességében elmondható, hogy mindenképp jövedelmező, ha tudatos közösségi média marketinget folytatsz, nem csak érzésekre, hanem számokra építed a jelenlétet. 

Kulcsfontosságú eszköz: az email marketing

Sokan úgy gondolják, hogy az email marketing (eDM marketing) kora leáldozóban van. A tapasztalatok, statisztikák viszont azt mutatják, hogy az email marketing még mindig az egyik legsikeresebb online értékesítési módszer. Ma már rengeteg olyan ingyenes szoftver létezik, aminek segítségével automatikussá teheted az e-mailek kiküldését, így még időt is spórolhatsz magadnak. 

Miért jó az eDM marketing? Az a felhasználó, aki annyira elköteleződik a márkád iránt, hogy feliratkozik a hírlevélre, valószínűleg újra vásárolni fog a termékedből, igénybe fogja venni a szolgáltatásod, hiszen érdeklődik, kíváncsi. Aktuális információkkal, akciókkal, nyereményjátékokkal újra potenciális vásárlóvá teheted őket, de még ha nem is sikerül vásárlásra ösztönözni, akkor is eléred, hogy időről időre újra találkozzon a branddel. 

A weboldalad az online névjegyed

Az online marketingben talán a legfontosabb eszköz, amit kár lenne kihagyni, az a saját weboldal készítése. Egyrészt a felhasználók a Google-ben keresőoptimalizálás, vagyis SEO segítségével könnyen megtalálhatják az oldalad, másrészről ezzel egy olyan felületet hozhatsz létre, ami tartalmilag, stílusban, design-ban, funkciókban 100%-osan megegyezik a márka által képviseltekkel. 

A weboldalt ugyanis kedved és ízlésed szerint személyre szabhatod, olyan tartalmakat oszthatsz meg rajta, amit szeretnél, és olyan stílusban, ahogy te hitelesnek érzed. Persze, mint mindent az online marketingben, lehet ezt is professzionális szinten végezni. A marketing ügynökségek segítenek, hogy a weboldal készítéstől kezdve, a hirdetéskezelés, tartalommarketing, SEO optimalizálás és grafikai tervezésen át megtervezett, mérhető és professzionális módon jelenjen meg a márkád az online térben. 

Csináld magad vagy bízd profikra?

Általánosságban elmondható, hogy a digitális marketinget sokan kezdik el autodidakta módon használni, akár szép eredményeket elérve. A fenti tanácsokat betartva garantáltan növelheted a vállalatod online bevételét. De gondolj csak bele: választanál olyan fotóst az esküvődre, aki csak hobbiból kattintgat képeket a telefonjával? Az online marketing is pontosan ugyanilyen! Lehetséges jó ízléssel jó tartalmakat készíteni, de ha lehetőséged van rá, akkor érdemes egy profi marketing ügynökséget megbíznod az online marketinggel. Sok időt, energiát és feleslegesen, rosszul elköltött marketing büdzsét spórolhatsz meg magadnak, ha a megfelelő szakembereket hívod segítségül. Bízd magad a legjobbakra!

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását