2022. augusztus 18. - Ilona

Közös uniós hadsereg kell

Fekete-Győr András, a Momentum miniszterelnök-jelöltje a francia parlamentbe is meghívást kapott, ahol az En Marche parlamenti képviselőjével, Pieyre-Alexandre Anglade-dal egyeztetett. 
2021. június 23. szerda 09:50 - HírExtra

A találkozón szó volt a magyarországi LMBT-törvényről, a kínai nyomulásról és a közös európai hadsereg szükségességéről is. Fekete-Győr elmondta: 

Tizenhárom uniós tagállam, köztük Franciaország is elítélte Orbán Viktor orosz mintájú melegellenes törvényeit – erről is szó volt a francia parlamentben az En Marche képviselőjével, Pieyre-Alexandre Anglade-dal tartott megbeszélésünkön Cseh Katalinnal. Egyetértettünk abban, hogy az EU-nak igenis fel kell lépnie, ha egy kormány Európában akarja meghonosítani Putyin maffiaállamának törvényeit és módszereit. 

Macron francia elnök pártja nem csak az Orbán-féle populisták visszaszorításában fontos szövetségesünk, hanem egy erős Európa megteremtésében is. A Momentum és az En Marche is abban hisz, hogy az EU-nak közös, európai hadseregre van szüksége annak érdekében, hogy végre nagyhatalomként léphessen fel a világ konfliktusaiban. Európa geopolitikai ellenfelei pontosan látják, hogy komolyan megindult a gondolkodás az európai hadsereg létrehozásáról, az európai integráció fokozatos mélyítéséről, és ahogy csak lehet, akadályozzák ezt a folyamatot. Ezért tesz meg mindent Putyin és a Kínai Kommunista Párt azért, hogy leghűségesebb ügynökükkel, Orbán Viktorral minél több közös uniós kiállást vétóztassanak meg. 

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását