2024. április 19. - Emma

Belgium is megkapja a pénzt

Az Európai Bizottság szerdán elfogadta és pozitívan értékelte Belgiumnak a koronavírus-járvány okozta válság utáni helyreállítási programját, így az ország 5,9 milliárd euró támogatást kap a helyreállítási és rugalmassági európai uniós pénzeszköz keretében.
2021. június 23. szerda 14:49 - HírExtra

Az unió végrehajtó testületének értékelése szerint a belga terv a teljes előirányzott összeg 50 százalékát az éghajlati célkitűzéseket támogató intézkedésekre fordítja. Ez magában foglalja "a közép- és magánépületek energiahatékonyságot növelő felújítását támogató intézkedésekbe történő beruházásokat, az alternatív energiatechnológiák - például az alacsony szén-dioxid-kibocsátású hidrogéntermelés - bevezetését, valamint a zöld mobilitásra történő átállást felgyorsító reformokat és beruházásokat". 

Emellett jelentős összegeket irányoz elő a biológiai sokféleség helyreállítására, az aszályok növekvő problémájának kezelésére, valamint az erőforrások hatékony felhasználására, az újrahasznosítás és a körforgásos gazdaság előmozdítására.
    
A belga helyreállítási menetrend emellett a kapott összeg 27 százalékát a digitális átmenetet támogató intézkedésekre fordítja, egyebek között a közigazgatás és az igazságszolgáltatás digitalizálását célzó intézkedésekre, a digitális készségek oktatására, a kiberbiztonsági rendszerek megerősítésére és az 5G bevezetéséhez szükséges jogi keret kidolgozására. Belgium azt is javasolja továbbá, hogy a társadalmi befogadás javítása és a munkaerőpiachoz való hozzáférés megkönnyítése érdekében, mintegy 900 millió euró maradjon elkülönítve a kiszolgáltatott csoportok, álláskeresők és fiatalok digitális, nyelvi és technikai készségeinek fejlesztésére.
    
Amennyiben a tagállami kormányokat tömörítő EU-tanács is jóváhagyja a tervet, akkor 770 millió euró előfinanszírozásként folyósítható Belgium számára, ami az ország számára utalandó teljes összeg 13 százalékát teszi ki.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását