2022. augusztus 19. - Huba

Amerikai biofegyverek - kínai-orosz követelés

Kína és Oroszország követeli az Egyesült Államoktól, hogy biztosítsa az amerikai laboratóriumokban folytatott biológiai kísérletek teljes átláthatóságát, és egyezzen bele egy olyan ellenőrzési mechanizmus megteremtésébe, amellyel biztosíthatják a létfontosságú biotechnológiai információk hatékony cseréjét – tudatta a Magyar Békekör szerdán orosz és kínai forrásokra hivatkozva.
2021. május 13. csütörtök 14:25 - HírExtra

A két keleti nagyhatalom külön-külön előterjesztett követelésének hátterében az áll, hogy az Egyesült Államok biológiai fegyverkutatást folytat honi és határain kívüli kutató bázisokon.

Jurij Averjanov, az orosz nemzetbiztonsági tanács helyettes titkára szerint az Egyesült Államok és a NATO biológiai laboratóriumi hálózatot épített ki Oroszország körül, az ott kitenyésztett kórokozó mikroorganizmusok pedig véletlenül is kikerülhetnek a környezetbe, a lakosság életét veszélyeztető hatalmas fertőző járványt okozva.

Kína osztozik Oroszország és más országok aggodalmában – mondta Hua Csun-jing, a pekingi külügyminisztérium szóvivője. „Nem először fordulunk Washingtonhoz teljes átláthatóságot követelve az Egyesült Államokban és másutt folytatott biológiai kutatások militarizálásával kapcsolatos kérdésekben. Nagyon bosszantó, hogy az Egyesült Államok elutasította más országok, köztük Oroszország aggodalmait" – fűzte hozzá.

Az orosz és a kínai kormány nemzetközi ellenőrzést követel a biológiai fegyverkutatással foglalkozó laboratóriumok felett.

Forrás: Magyar Békekör
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását