2024. március 19. - József, Bánk

MSZP: két héttel késöbb nyissanak!

Orbán garantálja, hogy az iskolák nyitása után nem fog még jobban felerősödni a járvány? – Halasszák el két héttel a nyitást! - írjaközleményében Kunhalmi Ágnes, MSZP-s politikus.
2021. április 14. szerda 13:12 - HírExtra

Az MSZP közleménye

Az egészségügyi dolgozók megfeszített tempójú munkájának köszönhetően jól halad az oltások beadása, ugyanakkor látható, hogy a járvány nem enyhül. Továbbra is naponta csaknem háromszázan halnak meg, több ezren fertőződnek meg és még mindig rengetegen vannak kórházban, tragikus módon már gyermekek is.

Mindezekre tekintettel úgy gondoljuk, hogy Orbán Viktornak a szokásos pénteki rádióinterjújában válaszolnia kell arra a kérdésre, garantálni tudja-e, hogy az iskolák nyitását követően nem vesz nagyobb lendületet a járvány? Garantálni tudja-e, hogy a gyermekek nem fertőződnek meg és nem viszik haza a szülőkhöz és a nagyszülőkhöz a vírust?

Ha Orbán Viktor ezt garantálni tudja, nyugtassa meg a szülőket és a nagyszülőket. Azonban, ha ennek nincs realitása, halassza el a nyitást két héttel! Az MSZP szerint a biztonság mindennél fontosabb, de a miniszterelnöknek van felhatalmazása, hogy döntést hozzon ebben az ügyben, így a felelősség is az övé.

A járvány idején a legfontosabb feladat az oltások megszervezése mellett a vírus terjedésének lassítása az emberek életének védelme érdekében. Álláspontunk szerint, akkor lehet a járvány lecsendesedéséről beszélni, amikor az egészségügy a kapacitásai döntő részét már nem a járványban megbetegedettek kezelésére fordítja, hanem például a halasztható műtéteket is képes elvégezni.

Az MSZP szerint az iskolák nyitását két héttel indokolt elhalasztani, ezért a kormánynak biztosítania kell, hogy a szülők továbbra is otthon maradhassanak gyermekük mellett, jövedelemkiesés nélkül. Garantálnia kell, hogy egyetlen szülőt sem érhet hátrány munkahelyén, ha ebben az időszakban a gyermeke felügyeletét nem tudja megoldani.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását