2024. március 19. - József, Bánk

Három tipp új laptop vásárlásához

Új laptopot vásárolni jóval nehezebb, mint azt gondolnád. Nagyon könnyen el lehet veszni az adatok tengerében, nem is beszélve az újabbnál újabb processzorokról, méretekről és kijelzőről. Sokszor az a legnehezebb, hogy meghatározzuk, mire is szeretnénk használni a gépet.
2021. április 2. péntek 17:15 - HírExtra

A használhatóság fontossága

A legelső, amelyről dönteni kell, hogy mi a célja a vásárlásnak. Egy új laptopot használhatunk játékra, munkaeszközként, videókészítésre és még lehetne sorolni. Ez azért is fontos, mert a gépeket be tudod szerezni olcsóbban és drágábban is. A mai modern gépek között találni több százezer forintos darabot is, ám egyáltalán nem biztos, hogy neked szükséged van egy erős eszközre. 

Az új gépeknek három kategóriája van:

- Vannak az olcsóbb laptopok, amelyeket 100 ezer forint alatt tudsz megvásárolni.

- Vannak a középárkategóriás darabok, amelyeket 100-250 ezer forint között kaphatsz meg. 

- Az utolsó csoportba tartoznak a komolyabb és zúzósabb fajták, amelyeket már nem nagyon tudsz beszerezni 300 ezer forint alatt. 

Mit tudnak az olcsóbb laptopok?

A legolcsóbb termékek bár jól néznek ki, az anyaghasználatuk és a hardverük gyengesége bárkit azonnal levisz az életről. Ezeken a fajtákon még egy youtube videót is nehezen nézünk meg, annyiszor akad meg vagy éppen fagy le. Ha egy ilyen szerkezetet vásárolsz, akkor azt maximum dokumentumok szerkesztéséhez, e-mailezésre vagy éppen táblázatkezelésre tudsz használni. 

Mire jók a középárkategóriás darabok?

Az itt megvásárolhatóak között már biztosan fogsz magadnak találni megfelelő laptopot. Ezekben már a processzor is jóval erősebb, akár FullHD filmeket is képes leszel akadásmentesen megnézni. Egy hasonló notebookkal már lehetőséged lesz több programot is futtatni egyszerre, illetve elindíthatsz rajta 3D alkalmazásokat egyaránt. Nagy hátrányuk, hogy gyárilag nagyon lassú HDD van bennük, amely lassítja a laptopot. Itt már érdemes elgondolkodni, hogy bővítsd az SSD-t. 

Milyen extrát nyújt egy felső kategóriás notebook?

Egy igazán komoly laptop már megközelíti az asztali gépek teljesítményét. Ezek a gépek már fel vannak szerelve gyárilag is SSD-vel, de a processzoruk is igen erős. A felső kategóriás darabok akár 905-ban is hozhatják az asztalig számítógépek teljesítményét, így ezeken már szinte bármit el tudsz végezni, legyen szó programozásról vagy komolyabb grafikai munkákról. 

Laptop akksik Dell gépekhez

Amennyiben nincs szükséged új gépre, csak az akkumulátorral van gondod, abban az esetben nézelődhetsz a laptop akksiknál Dell gépekhez. Ezeket a webshopok akár ingyen is házhoz szállítanak, így még kimozdulnod sem szükséges a meleg otthonodból. 

Egy új laptop vásárlása komoly dilemmát okozhat. Nem mindegy, hogy mire szeretnénk azt használni, azonban, ha ezzel már tisztában vagyunk, akkor szétnézhetünk a különböző árkategóriás darabok között. Az alsó-, a közép- és a felsőkategóriás notebookoknak is megvan az előnyük és a hátrányuk. Amennyiben még sincs szükséged új gépre, csak egy új kiegészítőt néznél, akkor érdemes vásárolnod egy laptop akksit Dell gépekhez.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását