2021. április 11. - Leó, Szaniszló

Pénzt csinál a kormány a lélegeztetőkből?

Piacra dobná a feleslegesen vett lélegeztetőgépeket a kormány, derül ki a Magyar Közlöny szerdai számában megjelent kormányhatározatból.
2021. március 11. csütörtök 14:04 - HírExtra

A hirdetmény szerint a stratégiai raktárkészleten felüli eszközöket értékesítenék, miután Kásler Miklós, Pintér Sándor és Szijjártó Péter felmérte a felesleges gépek számát, típusát, és sorszámát - írja a 444.hu.

Hogy hány lélegeztetőgép van raktáron az első hullám során 300 milliárdért vett 17 402 darabból, nem árulja el a kormány. 

Az biztos, hogy február elejéig egyetlen egyet sem sikerült eladni, a kormány adományként osztja, hogy csökkenjen a mennyiség. Legutóbb Ugandának ment 18 darab.

Magyarországon most, az egyre erősődő harmadik hullámban rekordot dönt a lélegeztetőn lévők száma, a szerdai jelentés szerint 844-en kaptak mesterséges lélegeztetést. De még így is olyan lélegeztetőt vettünk tavasszal aranyáron, hogy bőven ki lehet árusítani a készleteket, már amennyiben találnak vevőt, ami eddig nem sikerült. A kórházakban szakorvosokból és szakápolókból van hiány, akik működtetni is tudják a lélegeztetőket. 

Forrás: 444.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását