2021. február 26. - Edina

Az ellenzék az EU-tól vár segítséget a kormánnyal szemben

Ellenzéki politikusok az Európai Bizottsághoz fordultak, hogy "leállítsák a fideszes propagandagépet és a Klubrádiót betiltó médiahatóságot".
2021. február 11. csütörtök 08:24 - HírExtra

Szél Bernadett, Hadházy Ákos és Szabó Szabolcs közös beadványban fordultak a közmédia felügyeleti hatóságához, a Médiatanácshoz, hogy vizsgálják ki az állami média működését. Tavaly ugyanis kiszivárgott hangfelvételek bizonyították azt, hogy a fideszes pártérdek alapján szerkesztik a híreket.

A politikusok szerint a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság bebizonyította, hogy a pártatlan és objektív tájékoztatás helyett inkább a fideszes pártérdek alapján működő közmédiát védi és a beadványt többször is elutasította. 

"Nem lepődtünk meg, hiszen a hatóság, aminek óvnia kéne a demokratikus nyilvánosságot és médiaszabadságot, azzal volt elfoglalva, hogy betiltsa a Klubrádiót. Az Európai Bizottsághoz fordultunk panasszal, és kértük, hogy azonnal vizsgálják ki az állami média működését a vonatkozó európai jogszabályok alapján, és lépjenek fel az igazságos jogállam és a szabad újságírás védelmében." 

Hozzátették: "egyértelmű, hogy Magyarországon a Fidesz leváltása után a következő kormánynak keményen fel kell majd lépnie a kormányzati propagandagép ellenében. Elsőként pedig lépni kell a csak fideszes tagokkal feltöltött Médiatanáccsal szemben."

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását