2024. április 16. - Csongor

Véletlenül Hadházy Ákosnak is elküldte a kollégáinak szánt levelet Müller Cecília

Hadházy korábban kéréssel fordult a tiszti főorvoshoz, hogy küldje el neki egy 17 milliárd forintos uniós pénzből bonyolított program szerződéseinek adatait, és adjon lehetőséget a szerződések betekintésébe.
2021. február 9. kedd 08:48 - HírExtra

"Kedves kollégák! Erre nincs jobb szövegünk? Ez veszélyezteti a feladatellátást, miért kell beleírni? Egyszerűen miért nem hivatkozunk a jogszabályra, hogy 45 nappal meghosszabbítjuk az adatszolgáltatást és kész. Köszönöm szépen! Cili" - áll a levélben, amelyet az országos tiszti főorvos kollégáinak küldött el, és amelyben a Hadházy Ákos országgyűlési képviselőnek készített választervezetről van szó, csakhogy Müller Cecília - feltehetően tévedésből - az ellenzéki politikusnak is továbbította a levelet.

Hadházy Facebook-oldalán azt írta, kéréssel fordult a tiszti főorvoshoz, hogy küldje el neki egy 17 milliárd forintos uniós pénzből bonyolított program szerződéseinek adatait, és adjon lehetőséget a szerződések betekintésébe. Azonban a tiszti főorvos a "normális" válaszadási idő lejártával levélben arra hivatkozva tagadta meg a kérést, hogy "annak teljesítésével veszélyeztetné a járványügyi védekezést".

Az ellenzéki politikus közölte, 45 napra hosszabbították a határidőt, miközben szerinte Müllernek mindössze 5 perc lett volna a kérését teljesíteni, csak utasítania kellett volna a menedzsmentet, hogy a nyilvántartásból kérjék le az adatokat és küldjék el neki. Hadházy azt írta, szerinte Müller eljárása törvénytelen és nonszensz, mert semmiben nem akadályozta volna az időben megküldött válaszokkal.

Forrás: atv.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását